ΑΡΩΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΣΗ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΩΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΣΗ...

Με ένα μεγάλο κυβερνητικό σχήμα των 46 προσώπων, ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσε τη νέα του κυβέρνηση που θα κληθεί να λάβει οδυνηρές αποφάσεις με ένα τρίτο Μνημόνιο να απαιτεί πλέον εφαρμογή. Από τα πλέον αξιοσημείωτα είναι πως όλη η στενή ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή το Μαξίμου παραμένει ίδιο, χωρίς την παραμικρή αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα. Κοντά στον πρωθυπουργό, παραμένουν ο Γιάννης Δραγασάκης ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς στο υπουργείο Επικρατείας, ο πολιτικός 'πατέρας" του Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Όλγα Γεροβασίλη. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει πως εκτός κυβερνητικού σχήματος μένουν ο κ. Νικολούδης και ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που κάποιες πληροφορίες τον ήθελαν να μην επιθυμεί να έχει θέση στη νέα κυβέρνηση. Από τα υπουργεία που υπήρξαν ριζικές αλλαγές και τα οποία είχαν συγκεντρώσει τα βέλη όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και εσωτερικά ήταν το Παιδείας, το υπουργείο Υγείας, αλλά και το Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την θέση του Αριστείδη Μπαλτά ως υπουργός Παιδείας, πήρε ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, που θεωρείται άνθρωπος του Μαξίμου, όπως φάνηκε και από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία.
 Ομοίως και στην Υγεία, ο κ. Κουρουμπλής φεύγει παρά το γεγονός πως ο ίδιος είχε δηλώσει πως θα ήθελε να παραμείνει. Καμία θέση στο κυβερνητικό σχήμα για την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη θέση της οποίας λαμβάνει ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο οποίος είχε λάβει θετικά σχόλια στο προσφυγικό πρόβλημα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Άλλωστε το πρόσωπο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ήταν κυριολεκτικά κόκκινο πανί για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages