ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΕΛΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΕΛΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Νέοι Έλληνες μιλούν στον φακό του CNN για τον αγώνα τους στην εύρεση μόνιμης απασχόλησης εν μέσω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νέοι που ζουν στην Ελλάδα είναι δύο φορές πιο πιθανό να φύγουν στο εξωτερικό σε σύγκριση με όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Νέλλυ, 29 ετών, Αθήνα.

Η 29χρονη Νέλλυ, ζει στην Αθήνα και σύντομα θα είναι άνεργη αφού καλύπτει μια γυναίκα που λείπει με άδεια μητρότητας. 
«Τα πράγματα είναι δύσκολα εδώ γιαυτό ψάχνω κυρίως δουλειά στο εξωτερικό» λέει στο ρεπορτάζ. «Είναι άδικο, γιατί ζούμε τα πιο παραγωγικά μας χρόνια και δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα εδώ».
Η Νέλλυ ελπίζει να βρει δουλειά σε χώρες όπως η Αγγλία και η Ολλανδία.

Κωνσταντίνος, 29 ετών, Αθήνα

Ο Κωνσταντίνος είναι άνεργος, είναι 29 ετών και ζει στην Αθήνα. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το μαστερ του, καθώς η οικονομική κρίση τον επηρέασε και δεν είχε την πολυτέλεια να συνεχίσει. 
«Νιώθω ντροπή που στα 29 μου είμαι άνεργος» λέει ο Κωνσταντίνος.«Η μητέρα μου μου δίνει χρήματα για να καλύπτω ταμηνιαία μου έξοδα. Η ελπίδα για μένα έχει σβήσει».
Ο Κωνσταντίνος δεν βλέπει κανένα μέλλον στην Ελλάδα.

Ειρήνη 27 ετών, Νέα Σμύρνη

Η Ειρήνη είναι 27 ετών, και μένει με τους γονείς της. Σπούδασε στο εξωτερικό Κοινωνιολογία και έχει κάνει μάστερ στην εγκληματολογία. Είναι άνεργη πάνω από 9 μήνες.
«Αν και ήξερα ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου»λέει στον φακό του CNN.
Δουλεύει εθελοντικά ενώ παράλληλα ψάχνει για δουλειά. Η Ειρήνη προσφέρει σημαντική στήριξη σε Ελληνες και πρόσφυγες βοηθώντας τους να βρουν δουλειά.
«Δεν θέλω να μείνω αδρανής σε μια τόσο παραγωγική ηλικία, έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι για να βοηθώ άλλους ανθρώπους» τονίζει.
Η Ειρήνη ελπίζει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη κάποια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages