ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Ελεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων φορολογούμενων, οι οποίοι από τις πρώτες διασταυρώσεις βρέθηκαν εκτεθειμένοι ήτοι τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει είναι πολύ χαμηλότερα.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, το νέο σύστημα ελέγχου θα κάνει… πρεμιέρα με περίπου 100 γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι βρίσκονται εδώ στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών.
Πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι βρέθηκαν με καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ κι από τις πρώτες διασταυρώσεις που έγιναν με τις φορολογικές τους δηλώσεις, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτές τις καταθέσεις. Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να αντλήσουν στοιχεία, για τον καθένα από αυτούς, σε βάθος 10 ετών ήτοι να ζητήσουν να λάβουν online τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της προηγούμενης 10ετίας. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα ευρήματα των πρώτων διασταυρώσεων, οι φάκελοι θα αποσταλούν απευθείας στον Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα δώσει εντολή για τη δέσμευση όλων των κινητών και ακινήτων τους, έως ότου ολοκληρωθεί η ελεγκτική διαδικασία.
Η «κρυφή διάταξη» του Μνημονίου – Στον κάλαθο των αχρήστων οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ
Κι ενώ η μάχη κατά της φοροδιαφυγής «φουντώνει», προκαλεί αίσθηση ότι μέσα στο νέο Μνημόνιο «κρύβεται» μια διάταξη, που φέρνει τα πάνω- κάτω στους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Με την επίμαχη διάταξη ορίζεται ότι από τις 30 Οκτωβρίου, οι Εκθέσεις Ελέγχου που διαβιβάζει το ΣΔΟΕ στις αρμόδιες εφορίες (ως γνωστόν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να καταλογίσει πρόστιμα αλλά μόνο να βεβαιώσει τις παραβάσεις και να τις παραπέμψει στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.) θα θεωρούνται απλώς Δελτία Πληροφοριών, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι οι εφορίες θα πρέπει να ξαναρχίζουν τον έλεγχο και να πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι έχουν κάνει οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ!
Οι εμπνευστές αυτής της διάταξης επαναφέρουν στην πραγματικότητα το καθεστώς του 2014, όταν με Απόφαση της ΓΓΔΕ είχε προβλεφθεί το ανάλογο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Η πρωτοφανούς έμπνευσης οδηγία άλλαξε- όπως αποδείχθηκε για λίγο- τον περασμένο Μάρτιο, όταν με διάταξη ορίστηκε ότι οι Εκθέσεις Ελέγχου του ΣΔΟΕ θα χρησιμοποιούνται από τις Δ.Ο.Υ. για τον καταλογισμό των προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages