ΝΤΕΡΜΠΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤΕΡΜΠΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Απόλυτο ντέρμπι και θρίλερ μέχρι και την τελευταία στιγμή δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, 48 ώρες και κάτι πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία της 20ης Σεπτεμβρίου, ενώ σήμερα το βράδυ θα παρουσιαστούν τρεις ακόμα μετρήσεις, οι τελευταίες, από το MEGA της GPO, από το STAR της MRB και από το ΣΚΑΪ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ως προς τις υπάρχουσες, όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, πως η αναμέτρηση θα είναι θρίλερ με την ΝΔ να έχει ένα μικρό προβάδισμα.
Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»Οριακό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 0,3%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,7%, το ΚΚΕ 6,2%, το Ποτάμι 5,9%, το ΠΑΣΟΚ5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν εκτόςΒουλής, συγκεντρώνοντας 2,7%.
Στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, η εκτίμηση ψήφου διαμοροφωνόταν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,6%,Νέα Δημοκρατία 31,6%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,2%, Ποτάμι 5,9%, ΠΑΣΟΚ 5,3%, Ένωση Κεντρώων 3,9%, Λαϊκή Ενότητα 3,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με 48%, και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 47%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 41%, η Φώφη Γεννηματά με 36%, ο Πάνος Καμμένος με 31%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 15% και οΝίκος Μιχαλολιάκος με 12%.

Metrisi για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου»
Επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας της τάξεως του 1,4% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου».
Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή ως τρίτο κόμμα παρουσιάζεται η Χρυσή Αυγή με 5,6%.
Ακολουθεί με οριακή διαφορά το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, το Ποτάμι με 4,7%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει ποσοστό 3,2%. Στην δημοσκόπηση το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων είναι 3,1%, ενώ οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται εκτός Βουλής με 2,7%.
dhmoskopisi (1)
Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση «ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 32,1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 31,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Το ερώτημα της συσπείρωσης των ψηφοφόρων βρίσκει πιο δυνατή τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παρουσιάζει συσπείρωση 84,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, παραμένει αποσυσπειρωμένος με 66,8%.
Το ισοζύγιο εισροών-εκροών μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ παραμένει 1:3 υπέρ της Ν.Δ. Από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ποσοστό 5,6% μετακινείται προς τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ αντίστροφα, η Ν.Δ. «παίρνει» ποσοστό 20,9% από τους ΑΝΕΛ, 18,3% από το Ποτάμι, 9,7% από τη Χρυσή Αυγή.
Στην έρευνα της Μetrisi αναδεικνύεται και η ”πληγή” των αναποφάσιστων, καθώς μεγάλο ποσοστό, πάνω από 11,7% δηλώνουν στην δημοσκόπηση ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν.

ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Βήματος

Σε μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των δύο πρώτων εξελίσσεται η εκλογική μάχη, σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, για λογαριασμό του Βήματος.
vima
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ και λαμβάνει 29% έναντι 28,4% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.  Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.
Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται κι αυτός οριακά του Βαγγέλη Μειμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%. Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ.
Απόσταση υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της ΝΔ.
INTERVIEW για τη «Βεργίνα Τηλεόραση»Προβάδισμα 2% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW για τη «Βεργίνα Τηλεόραση», τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τις 15 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου
Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται στην Πρόθεση Ψήφου με ποσοστό 30% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28%. 
Ακολουθούν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη-ΠΑΣΟΚ με 6% έκαστος, η Χρυσή Αυγή με 5%, το Ποτάμι με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων με 4% , ενώ εκτός Βουλής μένουν Λαϊκή Ενότητα και Ανεξάρτητοι Έλληνες, που υγκεντρώνουν από 2,5%.
Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 6,5%. 
Στην εκτίμηση αποτελέσματος η ΝΔ έρχεται πρώτη με 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 28,3%.

Στη συσπείρωση των κομμάτων, το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει η ΝΔ με 82% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό συπείρωσης των ψηφοφόρων του στο 61%.
Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση διασφαλίζει μετά τις εκλογές μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα, το 26% απαντά μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 24% μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και το 24% μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
Νικητής του debate αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με τρεις μονάδες διαφορά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪΠροβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ανατρέποντας τη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.
Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 30% έναντι 29,5% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 0,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ με 5% αντίστοιχα, η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Στο 6% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
a1
Σε σχέση με τη μέτρηση της περασμένης Παρασκευής, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 2,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 1%, η Λαϊκή Ενότητα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από 0,5% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, και Ένωση Κεντρώων χάνουν από μισή ποσοστιαία μονάδα. Αμετάβλητα μένουν τα ποσοστά του Ποταμιού.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε 28,5% και η ΝΔ 27,5%. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων με 4,5%.  Στο όριο του 3% η Λαϊκή Ενότητα, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 2%.
Ως προς το ντιμπέιτ της Δευτέρας, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, φαίνεται πως είχε μικρή επίδραση στις αποφάσεις των ψηφοφόρων. Ο αρχηγός της ΝΔ κέρδισε ωστόσο οριακά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκέντρωσε το 31% των θετικών απαντήσεων έναντι 30,5% που συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
a3
Ταυτόχρονα, και παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα (69%) είπε ότι παρακολούθησε την τηλεμαχία, το 74% απάντησε ότι έμεινε αδιάφορο, ενώ μόλις το 19% απάντησε πως η διαδικασία το βοήθησε στην επιλογή ψήφου.
Ως προς τους αναποφάσιστους, οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων έκριναν πως η τηλεμαχία δεν ανέδειξε νικητή.  Μικρό πλεονέκτημα πάντως φαίνεται ωστόσο ότι κέρδισε ο κ. Τσίπρας, που χρίστηκε νικητής από το 25,5% των αναποφάσιστων, έναντι 18% για τον κ. Μεϊμαράκη.a4

GPO για την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας»Εκλογικό θρίλερ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», καθώς ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έρχονται ισόπαλοι, την ώρα που δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν από 27%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,8% και το ΠΑΣΟΚ με 5,8% αντίστοιχα, το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,1%. ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων λαμβάνουν από 2,9%. Στο 10,5% οι αναποφάσιστοι.
gpo_kirikas-600x290
«Πάση θυσία στο ευρώ» απαντάει το 79,5%, ενώ αρνητικά τοποθετείται το 19,3%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 46,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 45,9%. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 40,8%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 40,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,4%, ο Πάνος Καμμένος με 25,1%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 18,5% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10,1%.
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ο καταλληλότερος για να διαχειριστεί τη συμφωνία σε ποσοστό 32%, έναντι 31,2% που συγκεντρώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Στην ερώτηση, «πόσο ενδιαφέρεστε για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου», το 35,4% απαντάει ότι ενδιαφέρεται πολύ και αρκετά το 28,7%. Λίγο ενδιαφέρεται το 18,4% και καθόλου το 17,3%.
Το 56,9% θέλει μετά τις εκλογές κυβέρνηση συνεργασίας, το 38,1% αυτοδυναμία και το 5% δεν απάντησε.
Ως προς την πορεία της χώρας μετά τις εκλογές, οι πολίτες θέλουν οικουμενική κυβέρνηση σε ποσοστό 37,4%, αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 17,5%, κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 16,6%, κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ποσοστό 9,5%, και κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – Ποτάμι- ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 6,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages