ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ, ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ, ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ
Αλλαγές συσχετισμών, ηχηρά ονόματα εκτός αλλά και διατήρηση ισχύος για τους νικητές, έβγαλε η κάλπη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου...
Ειδικότερα, πέντε βουλευτές Επικρατείας εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τους κ.κ. Δραγασάκη, Φωτίου, Κοτζιά, Χριστοδουλοπούλου και Γαβρόγλου.



Τέσσερις βουλευτές εκλέγει η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα τους κ.κ. Φορτσάκη, Σταμάτη, Κεραμέως και Οικονόμου. 


Από έναν βουλευτή Επικρατείας εκλέγουν η Χρυσή Αυγή (Χρήστος Παππάς), το ΠΑΣΟΚ (Θανάσης Θεοχαρόπουλος) και το ΚΚΕ (Αλέκα Παπαρήγα).
Αντιθέτως, δεν κερδίζουν έδρα στο Επικρατείας το Ποτάμι, που μένει εκτός ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με την Χριστίνα Τρεμόντι να μένει εκτός, και η Ένωση Κεντρώων

Α' Αθήνας

Ανατροπές και καραμπόλες είχε η Α' Αθήνας, όπου δεν επανεξελέγη η πρώτη σε σταυρούς στις εκλογές του Γενάρη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς η Λαϊκή Ενότητα έμεινε εκτός Βουλής. Σταθερές τις έδρες τους διατηρούν τα υπόλοιπα κόμματα ενώ η μια έδρα του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στην Ενωση Κεντρώων και στον Μάριο Γεωργιάδης. 
ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια έδρα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός κοινοβουλίου ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Οι τέσσερις βουλευτές που εκλέγονται είναι οι κ.κ. Δραγασάκης, Σακελλαρίδης, Βούτσης και Φίλης.

Ειδικότερα, με τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγονται οι Όλγα ΚεφαλογιάννηΒασίλης ΚικίλιαςΝτόρα Μπακογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης από την ΝΔ.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την Χρυσή Αυγή, ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ, ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και η Ελενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ.

Β’ Αθήνας

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα και εκλέγει 18 από 19 βουλευτές που είχε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Εκτός μένει ο Κώστας Καραχάλιος, ενώ επανεκλέγεται ο Γιώργος Κυρίτσης. Επίσης, επανεκλέγονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος  Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης.

ΝΔ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ διατηρούν τις έδρες τους. Συγκεκριμένα από τη ΝΔ επανεκλέγονται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κώστας Χατζηδάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Αννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Εκτός μένουν οι Κατερίνα Παπακώστα, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Για το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγονται η κα Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ωστόσο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει θέσει την δεύτερη υποψηφιότητα στην Αχαία όπου επίσης το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μια έδρα. Από την τελική της επιλογή θα εξαρτηθεί εάν θα μπει στο Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην Β’ Αθήνας ή ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην Αχαΐα.
Το Ποτάμι χάνει μια έδρα με την Αντιγόνη Λυμπεράκη να μένει εκτός και επανεκλέγονται οι Γρ. Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης και Γιώργος Αμυράς..

Από την Β’ Αθήνας μένουν εκτός οι Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ησυχος της Λαϊκής Ενότητας, ενώ δύο έδρες παίρνει η Ενωση Κεντρώων με τους Βασίλη Λεβέντη και Γιώργο Καρρά.

Αλλαγή συσχετισμών στη Θεσσαλονίκη

Αλλάζουν οι συσχετισμοί των εδρών μεταξύ των κομμάτων στην Α΄ και στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Και στις δύο εκλογικές περιφέρειες η Ένωση Κεντρώων καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα (δεν επανεκλέγεται η Βούλα Τεκτονίδου), που πηγαίνει στην Ενωση Κεντρώων, και βγάζει 6 , με αποτέλεσμα να εκλέγονται οι: Νίκος Παρασκευόπουλος (πρώτη φορά), Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης (πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
Η ΝΔ διατηρεί τις 4 έδρες και επανεκλέγονται οι: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη.
Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Αντώνης Γρέγος, από την Ενωση Κεντρώων ο πρόεδρος της Βασίλης Λεβέντης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελλής(πρώτη φορά), από το Ποτάμι ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης (μένει εκτός Βουλής η Χριστίνα Ταχιάου) και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Ζουράρις.
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης χάνει την έδρα η Χρυσή Αυγή και την παίρνει η Ενωση Κεντρώων. Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις έδρες, που είχαν. Έτσι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας (πρώτη φορά), από τη Ν.Δ. οι Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Αρβανιτίδης, από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Βαρδαλής, από το Ποτάμι η Κατερίνα Μάρκου, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Γιώργος Λαζαρίδης, που εκλέγεται για πρώτη φορά.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις μεγαλύτερες περιφέρειες
Β΄ Αθηνών (18): Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Τόσκας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Θεωνάς, Χρήστος Σπίρτζης, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Τσιρώνης Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης και Γιώργος Κυρίτσης 
Α΄ Πειραιώς (5): Θεόδωρος Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Κώστας Δουζίνας, Γεωργία Γεννιά και Πανάγος Γεωργόπουλος
Β΄ Πειραιώς (3): Δημήτρης Βίτσας, Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα
Αττικής (5): Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες
Α΄ Θεσσαλονίκης (6): Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλος Μηταφίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Β΄ Θεσσαλονίκης (2): Σωκράτης Φάμελλος και Δημήρης Μάρδας
Αχαΐας (3): Σία Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης
Ηρακλείου (5): Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Μιχαήλ Κλάδος. Εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει την έδρα της Λάρισας τότε εκλέγεται και η Φανή Κουτσουμπού - Παπαδάκη
Λαρίσης (2): Αλέξης Τσίπρας και Άννα Βαγενά. Εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου τότε εκλέγεται και ο Νίκος Παπαδόπουλος
 Αιτωλοακαρνανίας (3): Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου και Δημήτρης Δούρος

Πειραιάς: Η Ένωση Κεντρώων στη θέση της Χρυσής Αυγής


Ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός μένει εκτός του νέου κοινοβουλίου, καθώς τοπ κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου χάνει την έδρα στην Περιφέρεια του Πειραιά.  Η έδρα του χρυσαυγίτη βουλευτή στη Β' Πειραιά παίρνει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages