ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Πρόσθετη καθυστέρηση αναµένεται να προκαλέσουν οι επερχόµενες εκλογές στη διαµόρφωση του οδηγού των νέων Μέτρων του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda, καθώς µία σειρά από εφαρµοστικές αποφάσεις, απαραίτητες για τον ορισµό της φόρµας των νέων προσκλήσεων, όπως είναι το νέο πλαίσιο για τις Οµάδες Παραγωγών, τα βοσκοτόπια και τα αντιχαλαζικά, παραµένουν στον αέρα και ίσως αναδιαµορφωθούν µετά το πέρας της εκλογικής αναµέτρησης.

Αναλυτικότερα, καθώς µέσα στα κείµενα των Προγραµµάτων που βρίσκονται ακόµα προς συζήτηση µεταξύ ΕΕ και ελληνικών διαχειριστικών αρχών, έχει προστεθεί και το περιεχόµενο των υπουργικών αποφάσεων που θα κινήσουν τις προσκλήσεις, τα εκκρεµή νοµοσχέδια αναµένεται να προκαλέσουν περαιτέρω καθυστερήσεις ενδεικτικά στα εξής Μέτρα:
  • Στην πενταετής ενίσχυση για τη δηµιουργία Οµάδων Παραγωγών(Μέτρο 9) που περνά µέσα από το νέο πλαίσιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισµούς, όπου προβλέπεται η δηµιουργία οµάδων από 5 αγρότες και άνω.
  • Στον οδηγό των Σχεδίων Βελτίωσης (Μέτρο 4) που περιλαµβάνει όλο το νοµοθετικό πλαίσιο από τους κανόνες σταβλισµού µέχρι τον ορισµό του ενεργού αγρότη.
  • Στην εξισωτική αποζηµίωση (Μέτρο 13) καθώς το νοµοσχέδιο για τα βοσκοτόπια θα καθορίσει τις επιλέξιµες βοσκήσιµες γαίες.
  • Στις ενισχύσεις για την αγορά και εγκατάσταση των αντιχαλαζικών διχτυών (Μέτρο 17) που περιλαµβάνει το υπό διαβούλευση νοµοσχέδιο του ΕΛΓΑ για τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά
Παράλληλα, στον «πάγο» βρίσκεται και η απόφαση για τη µοιρασιά του 35% των κονδυλίων του νέου Προγράµµατος στις Περιφέρειες, οι οποίες θα διαχειριστούν εξολοκλήρου τα νέα Leader και τη Μεταποίηση, και τουλάχιστον το 70% του προϋπολογισµού δράσεων για την ενίσχυση των Νέων Αγροτών.Σύµφωνα µε το χρονοδιάγραµµα της ηγεσίας των διαχειριστικών αρχών η έγκριση των Προγραµµάτων είναι προγραµµατισµένη για τον Οκτώβριο, ενώ ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ∆ηµήτρης Μελάς, έκανε γνωστό ότι, σε σχέση µε τον «Μπαλτατζή», είναι δύσκολο να δοθεί παράταση για τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί µέχρι τέλος του 2015. Ο υπουργός άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόµενο να γίνει σχεδιασµός για «έργα γέφυρα». Επιμέλεια ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages