ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στοιβαγμένοι στην πολιτεία, στις ουρές της ανεργίας και της ανέχειας, χρειαζόμαστε ένα απλό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για να απεγκλωβιστούμε και να στραφούμε στον πλούτο της υπαίθρου.
Το πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να το συλλάβει – λέξη δεν θα ψελλίσουνε για όλα αυτά οι κομματάρχες. Δεν πειράζει. Θα ταλαιπωρηθούμε, μα θα βρούμε μονάχοι μας τον δρόμο.
Μια τέτοια προσπάθεια είναι αυτή που ανέλαβε το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη", το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του Εικονικού Μουσείου Μεσσηνιακής Διατροφής ( www.messiniandiet.gr).
Όπως θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι η γαστρονομία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής παράδοσης ενός τόπου. Έτσι, η αξιοποίηση των τοπικών συνταγών και προϊόντων, η αναβίωση της αυθεντικής Μεσσηνιακής Κουζίνας και η ανάδειξή της σε μια από τις πιο σημαντικές κουζίνες της μεσογειακής διατροφής αποτελεί το βασικό στόχο του Εικονικού Μουσείου Μεσσηνιακής Διατροφής. Προχωρώντας σε μια σύντομη περιήγηση, διαβάζουμε για την πυραμίδα της

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
"Η πυραμίδα της Μεσσηνιακής Διατροφής αποτελεί σχηματική απεικόνιση των διατροφικών συστάσεων για ενήλικα άτομα και βασίζεται στην πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής.
Στη βάση της πυραμίδας τοποθετούνται τα τρόφιμα που θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά και στην κορυφή της τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται σπάνια. Τα τρόφιμα που απομένουν τοποθετούνται σε ενδιάμεσες θέσεις της πυραμίδας και υποδηλώνουν μέτρια κατανάλωση. Με τον όρο ‘’μικρομερίδα’’ ως πρότυπο αναφοράς χαρακτηρίζεται η συχνότητα κατανάλωσης ενός τροφίμου και αντιστοιχεί περίπου σε μισή μερίδα εστιατορίου.
Ο καθορισμός της ακριβούς ποσότητας και του ρυθμού κατανάλωσης των τροφίμων των συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων εξαρτάται από τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη σημασία έχει η συστηματική φυσική δραστηριότητα (σύσταση για 30 λεπτά περπάτημα μέτριας έντασης σε καθημερινή βάση) με στόχο την προαγωγή της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages