ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αυτή τη φορά η Ευρώπη δεν κρατάει την ανάσα της και δεν κάνει πλάνα επί χάρτου για πιθανές καταστροφές. Αυτή τη φορά οι εκλογές στην Ελλάδα ακολουθούν τις νόρμες μιας αντίστοιχης διαδικασίας σε οποιαδήποτε άλλη ώρα της Ευρωζώνης.
Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο αναλυτής Ντάγκλας Έλιοτ για λογαριασμό του Ινστιτούτου Brookings. Η… απάθεια της υπόλοιπης Ευρώπης για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα δεν έχουν να κάνουν με την κόπωση που ενδεχομένως έχουμε προκαλέσει στους δανειστές, αλλά είναι αποτέλεσμα της σιγουριάς που υπάρχει ότι όποιος και αν είναι ο νικητής των εκλογών… τελικός νικητής θα είναι το Μνημόνιο.Έτσι, όποια συμμαχία και αν προκύψει, η δέσμευση ως προς την τήρηση των όλων της συμφωνίας είναι δεδομένη. Και αυτή η σαφής δέσμευση έρχεται και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Άρα, δεν τίθεται θέμα δεύτερων σκέψεων ως προς τι θα φέρει το μέλλον. Ο στόχος είναι ίδιος και κοινός.
«Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ήρεμα. Η νέα κυβέρνηση είναι σχεδόν βέβαιο πως θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί για κάποια ζητήματα της συμφωνίας θέλοντας να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ θα δέχεται και την πίεση από την αντιπολίτευση.
Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι η πλειοψηφία των κομμάτων και των ψηφοφόρων είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Από την άλλη, και η Ευρώπη είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε κάποιες παραχωρήσεις. Όλα αυτά δείχνουν πως οι μεγάλοι κίνδυνοι ανήκουν στο παρελθόν, αρκεί φυσικά οι δύο πλευρές να βρουν τον τρόπο να διευθετήσουν τα θέματά τους», αναφέρει ο Έλιοτ.
Η διαφορά που υπάρχει σε αυτές εκλογές είναι ότι σε σχέση με τον Ιανουάριο έχει προστεθεί ένα ακόμη κόμμα, η Λαϊκή Ενότητα, που προέκυψε μέσα από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντάς του τη δυνατότητα να έχει πρώτο και σαφώς να πάρει την αυτοδυναμία. Ίσως γι’ αυτό και πρέπει κανείς να στρίψει το κέρμα για να μάθει ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα αναδειχθεί νικητής στην εκλογική μάχη.
Κατά τον Έλιοτ, προκαλεί έκπληξη ότι ο Τσίπρας δεν νιώθει σίγουρος για την επανεκλογή του, καθώς γι’ αυτό το λόγο προκάλεσε πρόωρες εκλογές.
Όλοι περίμεναν πως θα έχει μια άνετη νίκη και ότι οι ψηφοφόροι θα τον πριμοδοτήσουν για το γεγονός ότι πάλεψε σκληρά με τους δανειστές. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη τελικά με αποτέλεσμα η ΝΔ, με υπηρεσιακό πρόεδρο, να προβάλει ως ένα από τα φαβορί της εκλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages