ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ...ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ...ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Δείτε τους βουλευτές που εκλέγονται μέχρι αυτή την ώρα...
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες
Στις 145 έδρες (έναντι 149 στις εκλογές του Ιανουαρίου) φέρεται να διαμορφώνεται η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ με καταμετρημένο σχεδόν το 50% της επικράτειας, ποσοστό που αποτελεί το ελάχιστο αποδεκτό για ασφαλή εκτίμηση ειδικότερα αν τελικά η Λαϊκή Ενότητα δεν καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή.
Οι υποψήφιοι των σημαντικότερων εκλογικών περιφερειών που φέρονται να επιτυγχάνουν την εκλογή τους στη Βουλή είναι οι εξής:
Α΄ Αθηνών (4): Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης
Β΄ Αθηνών (18): Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Τόσκας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Θεωνάς, Χρήστος Σπίρτζης, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Τσιρώνης Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης και Γιώργος Κυρίτσης
Α΄ Πειραιώς (5): Θεόδωρος Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Κώστας Δουζίνας, Γεωργία Γεννιά και Πανάγος Γεωργόπουλος
Β΄ Πειραιώς (3): Δημήτρης Βίτσας, Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα
Αττικής (5): Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες
Α΄ Θεσσαλονίκης (6): Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλος Μηταφίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Β΄ Θεσσαλονίκης (2): Σωκράτης Φάμελλος και Δημήρης Μάρδας
Αχαΐας (3): Σία Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης
Ηρακλείου (5): Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Μιχαήλ Κλάδος. Εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει την έδρα της Λάρισας τότε εκλέγεται και η Φανή Κουτσουμπού - Παπαδάκη
Λαρίσης (2): Αλέξης Τσίπρας και Άννα Βαγενά. Εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου τότε εκλέγεται και ο Νίκος Παπαδόπουλος
Αιτωλοακαρνανίας (3): Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου και Δημήτρης Δούρος
Οι βουλευτές της ΝΔ στις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες
Μία έδρα χάνει η ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου καθώς με βάση την κατανομή των εδρών στο 55% της επικράτειας λαμβάνει 75 από 76 που είχε στην προηγούμενη Βουλή.
Οι βουλευτές που εκλέγονται με το κόμμα στις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας είναι οι εξής:
Α΄Αθηνών (4): Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης
Β΄ Αθηνών (11): Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Γεράσιμος Γιακουμάτος. Εάν ο κ. Μεϊμαράκης επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου τότε εκλέγεται και ο Αργύρης Ντινόπουλος.
Α΄ Πειραιώς (1): Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
Β΄ Πειραιώς (1): Γιάννης Τραγάκης
Αττικής (3): Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου και Γιώργος Βλάχος
Α΄ Θεσσαλονίκης (4): Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελένη Ράπτη
Β΄ Θεσσαλονίκης (2): Θεόδωρος Καράογλου και Σάβας Αναστασιάδης
Αχαΐας (1): Ανδρέας Κατσανιώτης
Ηρακλείου (1): Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Εάν επιλέξει την έδρα της Β΄ Αθηνών τότε εκλέγεται και ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Λαρίσης (2): Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας
Αιτωλοακαρνανίας (2): Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης
Ποιοι εκλέγονται στην Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης
Αλλαγές στους συσχετισμούς των εδρών μεταξύ των κομμάτων στην Α΄ και στη Β΄ Θεσσαλονίκης φέρνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς και στις δύο εκλογικές περιφέρειες η Ένωση Κεντρώων καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα (δεν επανεκλέγεται η Βούλα Τεκτονίδου), που πηγαίνει στην Ένωση Κεντρώων, και βγάζει 6 , με αποτέλεσμα να εκλέγονται οι: Νίκος Παρασκευόπουλος (πρώτη φορά), Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης (πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
Η Ν.Δ. διατηρεί τις 4 έδρες και επανεκλέγονται οι: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη.
Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Αντώνης Γρέγος, από την Ενωση Κεντρώων ο πρόεδρος της Βασίλης Λεβέντης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελλής (πρώτη φορά), από το Ποτάμι ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης (μένει εκτός Βουλής η Χριστίνα Ταχιάου) και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Ζουράρις.
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης χάνει την έδρα η Χρυσή Αυγή και την παίρνει η Ένωση Κεντρώων. Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις έδρες, που είχαν. Έτσι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας (πρώτη φορά), από τη Ν.Δ. οι Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Αρβανιτίδης, από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Βαρδαλής, από το Ποτάμι η Κατερίνα Μάρκου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνας ο Γιώργος Λαζαρίδης (πρώτη φορά).
Στον ΣΥΡΙΖΑ η μονοεδρική της Ζακύνθου – Επανεξελέγη ο Κοντονής
Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ζάκυνθο με ποσοστό 35,11% έναντι 28,34% της Νέας Δημοκρατίας με καταγεγραμμένο το 67% των εκλογικών τμημάτων.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 10,06, η Χ.Α. 6,84%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,51%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,05% , το Ποτάμι με 2,59%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,90% και η Ένωση Κεντρώων με 1,74%.
Ο Σταύρος Κοντονής, θα είναι ο βουλευτής στην μονοεδρική της Ζακύνθου.
Εκτός βουλής ο Λαγός - Από ποιον χάνει την έδρα του
Εκτός βουλής μένει ο Γιάννης Λαγός καθώς η Χρυσή Αυγή χάνει την έδρα στην Β' Περιφέρεια του Πειραιά. 
Την έδρα παίρνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και στη βουλή μπαίνει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.


Κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής η Έλενα Ράπτη
Ένα "θρίλερ" είναι σε εξέλιξη με την κατανομή των εδρών στην Α΄ και στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όσο συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης μέχρι κάποιο σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 6 έδρες και η Νέα Δημοκρατία 4 έδρες. Με ενσωμάτωση 61,47% ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 7 έδρες (επανεκλέγεται η Βούλα Τεκτονίδου) και η Νέα Δημοκρατία 3 (δεν επανεκλέγεται η Έλενα Ράπτη).
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης μέχρι κάποιο σημείο έπαιρνε μία έδρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά με ενσωμάτωση 65,85% την έδρα παίρνει η Χρυσή Αυγή. Αυτό σημαίνει ότι δεν επανεκλέγεται ο Γιώργος Αρβανιτίδης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και επανεκλέγεται από τη Χρυσή Αυγή ο Φώτιος Γραικός.
Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages