ΤΟ ΤΡΟΠΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΤΡΟΠΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΤΡΟΠΙΚΟ θα είναι το κλίμα τα επόμενα χρόνια όπως συμφωνούν ειδικοί σύμφωνα με το δίκτυο μετρήσεων καιρού που έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας. Η Τριφυλία αποτελεί ένα σοβαρό κομμάτι της κλιματικής αλλαγής λόγω του πρωτογενούς τομέα με τις υποδομές που υπάρχουν σε επενδύσεις για πολλά χρόνια.
Θυμίζουμε ότι το Ράδιο Κυπαρισσία 936 από το 2014 είχε θέσεις στον επόπτη ΕΛΓΑ Πελοποννήσου με ερώτησή του το θέμα με αφορμή τη καταγραφή σε ζημιές που αφορούν καλλιέργειες στη περιοχή. Τότε ο επόπτης του ΕΛΓΑ στο ρεπορτάζ είχε συμφωνήσει ότι οι αποζημιώσεις του οργανισμού πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να αλλάξει ο τρόπος κάλυψης με βάση τα καιρικά δεδομένα. Η Διεύθυνση αγροτικής οικονομίας όπως έχει τονίσει στην εκπομπή Αγροτική ενημέρωση του σταθμού κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος παρέχοντας συμβουλές σε αγρότες, έχει επισημάνει τις παραμέτρους προστασίας από τις καιρικές συνθήκες καθώς οι παραγωγοί έχουν ενισχύσει τα μέτρα προστασίας κυρίως σε θερμοκήπια και καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης. Μάλιστα πρόσφατα σημειώθηκε χαλαζόπτωση στην Ελαία που επηρεάζει την ελαιοκαλλιέργεια.
ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
Από την άλλη πλευρά αλώβητος δεν μένει ο Δήμος Τριφυλίας με αποκορύφωμα το γεφύρι στο Αγρίλι το 2013 που είχε καταρρεύσει αλλά και χειμάρους σε παραλιακά σημεία. Ήδη την Τετάρτη συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε καθαρισμό του ρέματος στο Λαγκούβαρδο στην εθνική οδό Γαργαλιάνων- Φιλιατρών που αποτελεί πρόβλημα με κλαδιά στο δρόμο αλλά και την επικίνδυνη ορατότητα λόγω κλίσης του οδοστρώματος και τις στροφές.
Όμως στην πόλη των Γσργαλιάνων η τεχνική υπηρεσία του Δήμου με αφορμή τις καιρικές συνθήκες προγραμματίζει μελέτη στα σημεία της περιοχής των σχολικών συγκροτημάτων όπου κάτοικοι παλιότερα μας είχαν στείλει φωτογραφίες από πλημμύρες. Οι οδοί Καλαμών και Μπουμπουλίνας πλημμυρίζουν με αποτέλεσμα να απαιτείται άντληση υδάτων από οικίες και υπόγεια. Στα Φιλιατρά συγκέντρωση υδάτων καταγράφεται στην περιφερειακή τάφρο που αποτελεί μόνιμο πρόβλημα, ενώ στη Κυπαρισσία πλημμυρίζει η είσοδος στο γεφυράκι του ΟΣΕ μπροστά από τις βενζίνες Κερερέ αλλά και καταστημάτων της περιοχής...ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages