Eκλογές: Τα 3+1 σενάρια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Eκλογές: Τα 3+1 σενάρια

Τι μέλλει γενέσθαι μετά την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα; Στο ερώτημα αυτό απαντά το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε νέο δημοσίευμα.Στο άρθρο «προκρίνονται» τέσσερα συνολικά σενάρια ως τα επικρατέστερα για την επόμενη ημέρα των εκλογών στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων τα σενάρια αυτά είναι τα εξής:
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΡΓΆΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα ικανοποιούσε τους πιστωτές, ωστόσο είναι δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.
Τι μέλλει γενέσθαι μετά την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα; Στο ερώτημα αυτό απαντά το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε νέο δημοσίευμαΟ αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παρόλο που δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανεπάρκεια» ως προς τη διαχείριση της κρίσης. Από τη μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύει πυρά κατά της ΝΔ για διαφθορά η οποία συντέλεσε στο ξέσπασμα της κρίσης και απορρίπτει τη συνεργασία με τη ΝΔ.
Δεδομένου πως τα δύο κόμματα θα κληθούν να συνεργαστούν σε θέματα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους, αλλά και σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και ούσες γνωστές οι διαστάσεις στην ιδεολογία που καθένα από τα κόμματα ενστερνίζεται, μια τέτοια συνεργασία θα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη, αναφέρει το Reuters.
2. ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ Ή ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΆΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Πρόκειται για σενάριο αρκετά πιθανό –αναλόγως με το αποτέλεσμα των εκλογών.
Εξάλλου, συνεχίζει το σχετικό δημοσίευμα τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προτείνει μια διευρυμένη συνεργασία που θα εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα.
Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πρόθυμη να συνεργαστεί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει μικρό «παράθυρο» ανοιχτό για μια τέτοια συνεργασία.

3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ
Αναφορικά με το εν λόγω σενάριο, και τα δύο κόμματα έχουν δηλώσει πως δεν αρνούνται ενδεχόμενη συνεργασία, ωστόσο σύμφωνα με το Reuters παραμένει αβέβαιο εάν οι ΑΝΕΛ θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο 3% για να μπουν στη Βουλή.
Παράλληλα, τόσο το Ποτάμι, όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν δέχονται να συνεργαστούν με τους ΑΝ.ΕΛ..

4. ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΓΎΡΟΣ ΕΚΛΟΓΏΝ

Σε αυτό το σενάριο «κανένας δεν θέλει κανέναν», όπως σημειώνει το Reuters. Δεδομένου πως οι εκλογές της Κυριακής σηματοδοτούν την τρίτη φορά που οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες το 2015, η κούραση των ψηφοφόρων είναι φυσικό επερχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages