ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 1ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 1ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ


ΤΗΝ εξωστρέφεια της Τριφυλίας για να κερδίσει ως κοιμώμενος γίγαντας το τουριστικό της μέλλον εξέφρασαν όλοι οι ομιλητές στο 1ο Τουριστικό φόρουμ που διεξήχθη στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στο κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑ.Λ. στην Κυπαρισσία με διοργανωτή την Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας και αρωγό τον Δήμο και μέγα χορηγό του κέτερινγκ το ξενοδοχείο Κανελλάκης. Η εκτίμηση ήταν ότι πρέπει πέρα από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις καταγράφηκε στο φόρουμ αλλά στην ανοιχτή συζήτηση δεν έμεινε χρόνος να τοποθετηθούν κοινωνικοί φορείς με εκπροσώπους τους εμπορικού κόσμου της περιφέρειάς μας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι καμία πρωτοβουλία και δραστηριότητα δεν μπορεί να δημιουργήσει αποτέλεσμα με υπεραξία αν δεν έχει την θεσμική της θωράκιση για να προσθέσει ότι όλοι οι ομιλητές είπαν για το σοβαρότερο ζήτημα που μας απασχολεί είναι η διαχείριση και ανάπτυξη του προιόντος αλλά η οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να έχει την αντίστοιχη αποτελεσματικότητα προς τα εμπρός. Επεξήγησε ότι αυτή τη στιγμή για να δημιουργήσεις προσβάσεις σε όλους τους φορείς έχει πολύ μεγάλο κόστος το οποίο μόνο με συνεργασίες μπορεί να υλοποιηθεί πιστεύοντας ότι οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί με την ιδιωτική οικονομία μπορούν να σηκώσουν το βάρος της βιωσιμότητας και υπεραξία των προιόντων μας. Επίσης μίλησε για την αναγκαία έννοια της προσαρμογής για την επίτευξη όλων των στόχων.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας είπε ότι για το φόρουμ χρειάστηκε συλλογική ανησυχία με αρκετή δουλειά για να οργανωθεί ώστε να έχουμε ορατά αποτελέσματα ευχαριστώντας τους ομιλητές. Μίλησε για αγωνία των ανθρώπων του τουρισμού λέγοντας ότι η θέληση όλων είναι κοινή καθώς η Τριφυλία μπορεί να συντονίσει όλους τους φορείς για να ακολουθήσουμε την εξωστρεφή πολιτική για την αξία που κρύβει μέσα της. Μίλησε για ένα κοιμώμενο γίγαντα που δεν έχει απεγκλωβίσει όλες τις δυνάμεις που απαιτούνται για το μέλλον του, ενώ  ο Δήμος θα συμμετέχει με την Περιφέρεια στην Έκθεση Γεύσεων Ελλάδας καθώς αυτό που μετρά είναι η διατροφική μας αξία να γίνει ευρύτερα γνωστή. 
Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος τόνισε ότι το φόρουμ επιδιώκει να δημιουργήσει όλα τα εργαλεία με την αφύπνιση και προσαρμογή όλων των φορέων για την αξιοποίηση της τουριστικής μας βιομηχανίας που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και όχι μόνο. Διευκρίνισε ότι ο τουρισμός συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας, ενώ το ένα τρίτο του εμπορικού ελλείμματος καλύπτεται από τις τουριστικές επιχειρήσεις ενώ σημείωσε ότι στο κλάδο του τουρισμού απασχολούνται περισσότερες από 800.000 θέσεις εργασίας, αποτελώντας την βαριά βιομηχανία για την εθνική οικονομία ενώ σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΠΕ παρά την οικονομική συγκυρία η εικόνα της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα ως τουριστικός προορισμός οπότε οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να είναι αδιάφορες για το μέλλον.
Ο Νίκος Σαρούκος από τον ΕΟΤ Πελοποννήσου που ήρθε για 2η φορά στη Μεσσηνία με κοινό παρανομαστή των εκδηλώσεων με σκοπό την βιωσιμότητα του τουρισμού μας ενώ όπως είπε προδίδει ότι όλη η περιοχή αναπτύσσει σωστά και ορθολογικά αντισώματα σε ότι αφορά την τουριστική της ταυτότητα. Υπογράμμισε ότι οι μελέτες δείχνουν ότι την τελευταία 5ετία με την αύξηση υποδομών έχουμε έκρηξη τουρισμού αλλά συνοδεύεται από διάσπαρτη γνώση και παιδεία που προσδίδει άλλη υπεραξία στο μέλλον καταλήγοντας ότι με κοινή αντίληψη και επαγγελματισμό μπορούμε να ζυμώσουμε την εγγύηση για το μέλλον με τη Τριφυλία που έχει όλες τις προυποθέσεις να αναπτυχθεί περισσότερο με μεγάλο αρνητικό την νοοτροπία των ανθρώπων και με ένα οδικό δίκτυο που μπορεί να ενισχυθεί. 
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ .Αντώνης Παρασεκυόπουλος ανέλυσε διεξοδικά την αξία των τοπικών αγροτικών ειδών όπως το ελαιόλαδο με την ελιά, την φέτα, τα κηπευτικά, το καρπούζι με μετρήσιμα αριθμητικά στοιχεία αποδεικνύοντας ότι η Τριφυλία τείνει να γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο θερμοκηπιακό κέντρο στην Ελλάδα κατακτώντας τις αγορές αλλά κυρίως συμβάλλοντας στο εθνικό ΑΕΠ που προσδίδει αξία.
Οι ομιλητές όπως ο κ. Πουλόπολος,Ανδριανόπουλος και κυρίως ο κ. Κριτσωτάκης αποτύπωσαν τα εργαλεία για το μέλλον του τουρισμού στο τόπο μας με αίσθηση να προκαλεί ο τελευταίος ομιλητής που αναφέρθηκε παραδειγματικά στην ευρωπαική διάσταση των κατακτήσεων του τουρισμού καθώς διαπιστώνεται ότι πρέπει η περιοχή μας να γίνει ανταγωνιστική και κυρίως εξωστρεφής. Στην ημερίδα το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν εκτός από εκπροσώπους της περιφέρειας και αιρετούς, φοιτητές του σχολείου Τουρισμού Μεσσηνίας, σύλλογοι με φορείς και κοινωνικούς εταίρους, η θεματική σύμβουλος Περιφέρειας κ. Αντωνία Μπούζα που προ 5 ετών είχε διοργανώσει ανάλογη εκδήλωση στη Κυπαρισσία, καθώς πλήθος ανθρώπων του τουρισμού. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ, φωτογραφίες Arnold Hatta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages