ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΣΔΙΤ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΣΔΙΤ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στη διάταξη με την οποία μπλοκάρει η υπογραφή συμβάσεων ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα από τις Περιφέρειες επιμένει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο νόμου για το "παράλληλο πρόγραμμα" επανέρχεται η επίμαχη διάταξη που στην πραγματικότητα φωτογραφίζει τις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να προχωρήσει η σύμπραξη για την μονάδα απορριμμάτων στην περιοχή, για την οποία αντιδρούν τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος. Το άρθρο 37 καταργεί διάταξη του νόμου 4071 / 2012 για τους φορείς ολοκληρωμένης διαχείρισης (ΦΟΣΔΑ).
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση η καταργούμενη διάταξη, «δίνει την δυνατότητα επιµήκυνσης του διαστήµατος ανάθεσης αρµοδιοτήτων, ακόµη κι αν αρθούν οι λόγοι της ανάθεσης, δηλαδή η πληµµελής ή ανεπαρκής λειτουργία των ΦΟΔΣΑ σε βαθµό που να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η δηµόσια υγεία ή το δηµόσιο συµφέρον. Για παράδειγµα, στην περίπτωση σύναψης συµβάσεων σύµπραξης βάσει του άρθρου 17 του ν. 3389/2005 (ΣΔΙΤ), αυτό το διάστηµα µπορεί να επιµηκυνθεί σε είκοσι οκτώ 28 χρόνια». Το θέμα επανέφερε σήμερα ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος είχε ζητήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, να αφαιρεθεί από το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο κατατέθηκε για πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages