ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩ...ΨΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩ...ΨΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Ρεπορτάζ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΨΗΝΕΤΑΙ...το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση σύντομα καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου,  Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 14:00,στην Αίθουσα 622 του ΥΠΕΝ, προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους σχετικά με περιεχόμενο διαβούλευσης. Η Δημόσια Διαβούλευση αφορά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο - Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι – Κυπαρισσία)» και της ευρύτερης περιοχής τους, ως «Περιοχή Προστασίας της Φύσης», καθορισμός ζωνών προστασίας, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης και σύσταση αρμόδιου οργάνου διαχείρισης και διοίκησής του».
Στην Συνέντευξη Τύπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ, Χριστίνα Μπαριτάκη και η Γενική Διευθύντρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Μάρθα Κρητικού θα περιγράψουν το πλαίσιο λειτουργίας του διατάγματος. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων, διαμόρφωσε το νέο σχέδιο, εξετάζοντας τα στοιχεία στη γνωμοδότηση του ΣτΕ και κυρίως τους κανόνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της περιοχής, τις διατάξεις της εθνικής μας νομοθεσίας και τις διατάξεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη φύση και τη βιοποικιλότητα.
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Την ίδια ώρα μετά την..ανησυχία κυβερνητικών βουλευτών Ηλείας και Μεσσηνίας για το μέλλον του Κυπαιρσσιακού κόλπου χωρίς να έχουν πάρει επίσημη θέση παρά τις εκατέρωθεν δηλώσεις, επικρατεί μεγάλη πίεση από τους τοπικούς και περιφερειακούς θεσμούς της αυτοδιοίκησης για το θέμα καθώς εκφράζουν την τοπική κοινωνία.
Οι Δήμαρχοι της Ηλείας και ο Δήμος Τριφυλίας έχουν καταλήξει από κοινού με αφορμή την πρόσφατη ημερίδα σε κόκκινες γραμμές ζητώντας την θέσπιση κανόνων με βάση τη δημιουργία Περιφερειακού και όχι εθνικού πάρκου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς αποτελεί ξεκάθαρη βούληση για το μέλλον του τόπου. Μάλιστα φορείς έχουν δηλώσει ότι το όψιμο ενδιαφέρον παραγόντων της οικολογίας που δεν ζουν καν στη περιοχή και κάνουν δηλώσεις από το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών αποτελούν τουλάχιστον αστείες και φτηνές δικαιολογίες για την πραγματική διάσταση των γεγονότων. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages