ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ- ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ- ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να απασχολεί την τοπική κοινωνία το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων λίγο πριν ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε μια κρίσιμη περίοδο για τον πρωτογενή τομέα καθώς ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των καλλιεργητικών εργασιών. Στο Καλονερό η συντονιστική επιτροπή των αγροτών συνεχίζει καθημερινά τον αποκλεισμό του κόμβου από 4- 7 το απόγευμα μέχρι να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων ενώ όπως δήλωσε στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής κ. Παπαχριστοφίλου δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς επιβεβαίωσε ότι τα μαθητικά δρομολόγια που μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία της Κυπαρισσίας διεξάγονται κανονικά σε συγκεκριμένες ώρες αλλά και ασθενοφόρα όταν υπάρχουν περιστατικά. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι πολίτες παρά τις καθυστερήσεις και όχι ολικούς αποκλεισμούς εξυπηρετούνται σε μετακινήσεις δηλώνοντας συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών όπως οι ίδιοι εκφράζουν, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι πότε θα αρθεί η κινητοποίηση στον κόμβο.
ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ 
Προς το παρόν οι εμπορικοί σύλλογοι της Τριφυλίας δηλώνουν ότι αναμένουν την εξέλιξη γύρω από τα αγροτικά ζητήματα, ενώ όπως δήλωνες ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Δημήτρης Αβδάλας "η κοινωνία έχει κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος οπότε όλοι πλέον γνωρίζουν ότι εκτός από το ασφαλιστικό θα έρθει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ίσως αποτελέσει ζήτημα όχι μόνο για τον εμπορικό κόσμο αλλά για όλες τις κοινωνικές τάξεις". Ο ίδιος πάντως αποσαφήνισε ότι αναμένεται συνεδρίαση του συλλόγου για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις κινητοποιήσεις ενώ προς το παρόν ανακοινώσεις δεν έχουν εκδώσει οι σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Ωστόσο οι πολίτες καθυστερούν να εκπληρώσουν εργασίες και ο αποκλεισμός του κόμβου έχει εκλάβει τον χαρακτήρα 24ωρης διαμαρτυρίας και όχι αναστολής οποιαδήποτε δραστηριότητας των πολιτών.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages