«Ντροπή για την Ελλάδα να είναι ουραγός της Ευρώπης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

«Ντροπή για την Ελλάδα να είναι ουραγός της Ευρώπης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων»

Στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά και στα βήματα που θα χρειαστεί να γίνουν προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης με την τοπική αυτοδιοίκηση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ημερίδα στη Χαλκίδα. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι είναι «ντροπή για την Ελλάδα να είναι ουραγός της Ευρώπης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» και πρόσθεσε ότι «οι δήμοι, μέσα από συμπράξεις και χωρίς κηδεμονεύσεις μπορούν και πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο».
Κεντρικό θέμα της ημερίδα ήταν η «δημιουργία – αδειοδότηση και λειτουργία πράσινων σημείων.
Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) υπογράμμισε ότι επιδέχεται βελτιώσεων και διορθώσεων, ενώ τόνισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτο και «ξεκάθαρο πως η θεσμική αρμοδιότητα στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι ευθύνη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης όπως είναι ευθύνη της αυτοδιοίκησης και σε όλο σχεδόν τον ευρωπαϊκό χώρο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη πρόσφατη πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε., να πραγματοποιήσει στην Αλεξανδρούπολη ένα ειδικό θεματικό Συνέδριο. Όπως είπε κοινό σημείο αναφοράς των συνέδρων ήταν «η ανάγκη για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου και βιώσιμου εθνικού σχεδίου διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει κεντρικό ρόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages