Εικονική 3D περιήγηση στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Εικονική 3D περιήγηση στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα!

Πώς θα σας φαινόταν μια εικονική περιήγηση στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα μέσα από το κινητό σας φορώντας ειδικά γυαλιά; Μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται υπερβολικά φιλόδοξο και ανέφικτο, όμως το καινοτόμο αυτό εγχείρημα αποτόλμησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, σε συνεργασία με το «Διάζωμα» και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας «Εικονική Επιχείρηση».
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα«Πατρίς» η υπεύθυνη των προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας του Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, Δήμητρα Χατζηαντωνάκη, 22 μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου αποφάσισαν να «υιοθετήσουν» τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα και να δημιουργήσουν ένα προϊόν με την επωνυμία APPOLLO.
«Τα παιδιά δημιούργησαν μία εικονική πολιτιστική επιχείρηση  με την επωνυμία EΠΕΙΚΟΝ (www. Epeikon.gr) και παρήγαγαν το προϊόν τίτλο APPOLLO (APP = APPlication APOLLON), το οποίο ανήκει στη συλλογή προϊόντων με την επωνυμία GRAΕCIΑΕ MΙRACULΑ (ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), καθώς εμπνεύστηκαν από τη μοναδικότητα του ναού του Επικούριου Απόλλωνα» τόνισε στην εφ.«Πατρίς» η κα Χατζηαγγελάκη και πρόσθεσε ότι από την έρευνα που έκαναν οι μαθητές/τριες διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν συνηθίζουν να επισκέπτονται τα αρχαιολογικά μνημεία, σε αντίθεση με τους ξένους που έρχονται από την άλλη άκρη του κόσμου. Έτσι επέλεξαν τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, ακριβώς γιατί είναι ένα μνημείο παραμελημένο».
Σύμφωνα με το project, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν μια Εικονική Πολιτιστική Επιχείρηση με την επωνυμία ΕΠΕΙΚΟΝ,  η οποία «επιδιώκει την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων και συγκεκριμένα του αρχαίου μνημείου του Επικουρίου Απόλλωνα» όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα www.epeikon.gr.
To προϊόν που δημιούργησαν είναι καινοτόμο και τιτλοφορείται APPOLLO (APPlication APOLLON). Περιλαμβάνει μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο, με ακριβή μοντελοποίηση του ναού του Επικούριου
Απόλλωνα και την παρουσίασή του στην αρχική μορφή, καθώς και γυαλιά cardboard. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η συσκευή θα ενσωματώνεται στα γυαλιά και μέσα από την εφαρμογή θα μπορεί ο χρήστης να κάνει εικονική τρισδιάτατη (virtual 3d) περιήγηση στον ναό. Την επιστημονική εποπτεία έχει αναλάβει ο ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του «Διαζώματος», Βασίλης Λαμπρινουδάκης.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» η κα Χατζηαγγελάκη, η εφαρμογή αρχικά θα περιλαμβάνει δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.
«Στόχος μας είναι μελλοντικά να βάλουμε τα γαλλικά και τα γερμανικά. Μεσα στην περιήγηση θα βλέπεις ποια σημεία σε ενδιαφέρουν θα επικεντρώνεσαι σε αυτό, θα βλέπεις μια κάρτα με πληροφορίες και ταυτόχρονα θα την ακούς και ηχογραφημένη. Είναι ένα πάρα πολύ ωραί project, το οποίο απαιτεί πολλή δουλειά, όμως τα παιδιά έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο» επισήμανε χαρακτηριστικά στην .
Το κόστος είναι ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς θα χρειαστεί η συνδρομή ειδικού για τη ψηφιακή μοντελοποίηση του ναού, ειδικός για την εφαρμογή του κινητού, τα γυαλιά, κ.ά., για αυτό και οι μαθητές/τριες ήδη οργάνωσαν ένα bazaar για τη συγκέντρωση χρημάτων. Το πρωτοπόρο εγχείρημα αναμένεται να παρουσιαστεί σε μεγάλη εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ενώ το διήμερο 22-23 Απριλίου το σχολείο θα επισκεφθεί τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την εφαρμογή, θα δοθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα « Η Χαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages