ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ο… κακός χαμός με τα απορρίμματα με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και διαδοχικές. Μετά την συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη που έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους, ακολούθησαν οι δηλώσεις Τσιρώνη και Καμπόσου στην τηλεόραση BEST σε διαφορετικό μήκος κύματος με την διάσταση να παραμένει και τον όλο σχεδιασμό να είναι στον... αέρα.
ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «ΠΑΛΙΝΩΔΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ»
«Παλινωδία απαράδεκτης νομοθετικής διαδικασίας» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την κατάργηση διάταξης σύμφωνα με την οποία, μετά από αδυναμία του ΦΟΔΣΑ, η αρμοδιότητα ανατίθετο σε άλλα νομικά πρόσωπα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ξεκαθάρισε ρητά ότι το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων δεν έχει καταργηθεί, ζήτησε ξεκάθαρη στάση της Κυβέρνησης. «Η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμα αποφασίσει την κατάργηση της ΣΔΙΤ. Αν δεν το θέλει ας έρθει να το καταργήσει. Όλα τα’ άλλα είναι μισόλογα. Η 2η φορά Αριστερής Κυβέρνησης ωστόσο συνεργάζεται με την εταιρεία για να συμφωνήσει, χωρίς μάλιστα το δικαιούχο που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για σοβαρό πολιτικό ολίσθημα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
«Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα λόγια με την εταιρεία, στην ουσία όμως κωλυσιεργεί προκειμένου να επιτύχει την εσωκομματική ισορροπία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτό είναι αναμφίβολα μια νέα ανάγνωση των πολιτικών προβλημάτων στη χώρα. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία να συζητά η Κυβέρνηση με την εταιρεία για «να τα βρει», τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δίνοντας παράλληλα τη ρητή εντολή υπογραφής της σύμβασης» σημείωσε ο κ. Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ακολούθως ότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας σε συνέντευξή του δήλωσε ότι, όπως τους ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης έχει έτοιμο επενδυτή που θα τον εγκαταστήσει στην Πελοπόννησο και θα διαχειριστεί τα απορρίμματα, χωρίς μάλιστα υπόλειμμα. «Οι Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης έχουν έτοιμους επενδυτές; Αυτά είναι ακροβασίες και επικίνδυνες καταστάσεις. Αν γίνονταν αυτά από Υπουργούς σε προηγούμενες Κυβερνήσεις, θα είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η διαδικασία εισαγγελικής δίωξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages