Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ τους πολίτες η ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου στο Καλονερό Τριφυλίας όπου υποστηρίζει ότι: 
«Οι αγρότες του μπλόκου του Kαλού Nερού, υλοποιώντας την απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση του μπλόκου που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων στις 24/02/2016, συντονισμένα και με ψηλά το κεφάλι, αποχωρούμε από το δρόμο στο Καλό Νερό. Στην απόφασή μας αυτή καταλήξαμε μετά τη διαπίστωση ότι η μορφή αυτή πάλης έδωσε ό,τι ήταν να δώσει. Εδώ και ένα μήνα το αγροτικό ζήτημα αναδείχθηκε ως το πρώτο θέμα στη χώρα. Η αντίδραση των αγροτών στα επικείμενα καταστροφικά μέτρα, που έχουν ως στόχο τους ολόκληρη την κοινωνία, ήταν η πρώτη σοβαρή αντίσταση που δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και πιστεύουμε ότι έλαβε το μήνυμα ότι δε θα ξεμπερδέψει εύκολα μαζί μας. Η έξοδός μας στους δρόμους και το κλείσιμό τους δεν έγινε ούτε για να τιμωρήσουμε τους συμπολίτες μας ούτε γιατί έχουμε κανένα βίτσιο να μας τρώει το κρύο και το αγιάζι. Έγινε για να καταδείξουμε την αγωνία μας για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν αυτοί που κυβερνούν, και το πετύχαμε. 
 Για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους κινητοποίηση με κλείσιμο δρόμων είχαμε μαζί μας τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Η οριστική κατάρτιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αργεί, αφού ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος έλευσης των επιτηρητών της χώρας, οι οποίοι τελικώς θα αποφασίσουν για την τελική μορφή που αυτό θα λάβει. Εμείς επανειλημμένα έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στα νομοσχέδια - λαιμητόμο, και για αυτό το λόγο δε σταματάμε τον αγώνα μας. 
ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ. Σε συνεννόηση με τα άλλα μπλόκα της Πελοποννήσου αλλά και όλης της χώρας θα προχωρήσουμε σε άλλες μορφές πάλης (καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κ.λπ.), τις οποίες θα αποφασίσουμε με τον τρόπο που μάθαμε ως τώρα, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις. Λέμε, λοιπόν, περήφανα και με ψηλά το κεφάλι ΟΧΙ στα μέτρα εξαφάνισης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που θα έχει ως συνέπεια νέα καραβάνια μεταναστών, Ελλήνων αυτή τη φορά». 
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages