ΤΟ ΘΕΜΑ: Αποσύρθηκαν όλα τα μπλόκα και στην Πελοπόννησο! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΘΕΜΑ: Αποσύρθηκαν όλα τα μπλόκα και στην Πελοπόννησο!

«Η αποχώρησή μας από τα Τέμπη δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον αγώνα… Θα μας βρουν μπροστά τους κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού” είπε αγρότης από τα Τέμπη, αποχωρώντας με το τρακτέρ του από το μπλόκο.
Οι αγρότες της Νίκαιας καλούν για αύριο στις 5 το απόγευμα όλα τα μπλόκα σε αγωνιστικό εορτασμό στο Κιλελέρ, ο οποίος φέτος αποκτά συμβολικό χαρακτήρα. Εκεί θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους με τις περισσότερες φωνές να μιλούν για σταδιακή αποκλιμάκωση και άνοιγμα των μπλόκων.
Εν τω μεταξύ αγρότες στην Ηγουμενίτσα, ζωγράφισαν έναν κόκκινο σταυρό και έσπασαν την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ στην είσοδο του γραφείου του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Μάριου Κάτση. Μάλιστα κόλλησαν ένα ενοικιαστήριο στην είσοδο και πέταξαν τομάτες και αβγά.
Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί ο πόλεμος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους αγρότες που τον προπηλάκισαν, με βαρείς χαρακτηρισμούς και από τις δύο πλευρές. Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης χαρακτήρισε «αποβράσματα» τους αγρότες που του επιτέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ενώ κατονόμασε έναν από τους δράστες.
«Φακελάκια» και κοινό απατεώνα χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγροτοσυνδικαλιστής. «Εμείς αγωνιζόμαστε για τα σπίτια μας και την πατρίδα. Κοινός απατεώνας και ‘φακελάκιας’ ο Ηγουμενίδης» απαντά ο Μιχ. Λεονταράκης.
Χωρίς μπλόκα η Πελοπόννησος
Φεύγουν από τα μπλόκα των εθνικών οδών με τα τρακτέρ τους οι αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου και σημειώνουν πως ο «αγώνας μας για επιβίωση με αξιοπρέπεια συνεχίζεται».
Ειδικότερα, εκπρόσωποι των αγροτών από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου συναντήθηκαν σήμερα στην Τρίπολη και αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα μπλόκα, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι, «μετά τις ασαφείς εξαγγελίες του Μεγάρου Μαξίμου στις δυο αλλεπάλληλες συναντήσεις εκπροσώπων αγροτών απ όλη την Ελλάδα, θεωρούμε πως τα δίκαια αιτήματα μας όχι μόνο δεν έχουν ικανοποιηθεί, αλλά χάσαμε και κεκτημένα πολλών χρόνων που αποκτήθηκαν με σκληρούς αγώνες».
Δηλώνουν ότι, «οι θέσεις μας παραμένουν αδιαπραγμάτευτες και καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στις προτάσεις μας».
Ακόμη οι αγρότες υπογραμμίζουν ότι, «θέλοντας να μη ταλαιπωρήσουμε άλλο τους συμπολίτες μας με κλείσιμο δρόμων, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με άλλες μορφές πάλης. Αποσύρουμε τα τρακτέρ απ’ τους δρόμους προσωρινά και δίνουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να επανεξετάσει το αγροτικό ζήτημα δίνοντας άμεσα λύσεις».
Τέλος τονίζουν πως, «εάν η κυβέρνηση εμμείνει στην αδιάλλακτη στάση της και φέρει τα σχεδία νόμου του φορολογικού – ασφαλιστικού μη παίρνοντας υπόψη της σοβαρά τις προτάσεις μας θα μας βρει όλους απέναντι της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages