ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑΤΙ Η ΦΤΏΧΕΙΑ ΘΈΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑΤΙ Η ΦΤΏΧΕΙΑ ΘΈΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ!

ΤΟ έθιμο της Τσικνοπέμπτης τιμήθηκε δεόντως στην Τριφυλία με τους πολίτες να ξεφεύγουν από τα βάσανα της καθημερινότητας εκφράζοντας κουράγιο για τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως να ομολογούν ότι τελικά η Φτώχεια...θέλει καλοπέραση!
Οι ψησταριές στήθηκαν από νωρίς σε κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας κυρίως από καταστήματα εστίασης, κρεοπωλεία με γιορτές να διεξάγονται και στα σχολικά συγκροτήματα από την μαθητική κοινότητα όπου οι μαθητές διασκέδασαν κάνοντας ευχές στους φίλους τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς. Επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτέλεσε η καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου για την προστασία και αναβίωση της Άνω Πόλης στην πλατεία Αρκαδιάς από το δραστήριο σύλλογο με την συμμετοχή των καταστημάτων. 
Στη πλατεία οι πολίτες γιόρτασαν με φίλους, οικογένεια κάνοντας ευχές. Ο κ. Θανάσης που έχει οικογένεια μιλά για τις δυσκολίες της ζωής, τονίζοντας ότι τηρεί το έθιμο αφού οι φτωχοί πρέπει να καλοπερνούν, προτρέποντας το κόσμο τις γιορτές να κάνει μια βόλτα στην αγορά ώστε να διασκεδάζει ξεχνώντας τα καθημερινά προβλήματα. Πρόσθεσε ότι οι ευχές είναι διαχρονικές αφού αυτό που θέλει ο κόσμος να βγούμε από την κρίση, να ξεχάσουμε τα προβλήματα, να βρούμε ένα καλό ρυθμό στη ζωή μας και τελικά να βρούμε την ηρεμία μας, ευχόμενος ο κόσμος να έχει πάντα το ύψιστο αγαθό της υγείας. 
Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
Σε κατάστημα εστίασης της κας Δόμνας Καπή η ψησταριά δούλεψε στο φουλ, τηρώντας το έθιμο όπου ο ιδιοκτήτης μας προέτρεψε να ψήσουμε μαζί στέλνοντας όμως το μήνυμα στην..κυρία Μέρκελ ότι οφείλει να ξέρει ότι είναι Τσικνποπέμπτη οπότε δεν πρόκειται να μας απαγορέψει να γιορτάσουμε τα έθιμα που μας φέρνουν λίγο παραπάνω αισιοδοξία. Ο κ.Γιώργος ευχήθηκε χρόνια καλά αλλά κυρίως ελληνικά στον κόσμο, ενώ υπενθύμισε ότι η Τσικνοπέμπτη τηρεί το ρητό ότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση και να γιορτάζουμε κάθε χρόνο με οικογένεια και φίλους. 
ΓΕΜΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΛΟΓΩ..ΤΣΙΚΝΑΣ
Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τήρησαν και φέτος στα Φιλιατρά! Από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης και στα Φιλιατρά, συνεχίζοντας την παράδοση, με τις ευχάριστες μυρωδιές και την τσίκνα να αναδύονται στην πόλη, από νοικοκυριά, αυλές και καταστήματα. Στον πεζόδρομο οι ψησταριές μπροστά από τα καταστήματα πήραν φωτιά, με σουβλάκια, μεζέδες και άφθονο κρασί, ενώ δεν έλειπαν οι συζητήσεις και τα πειράγματα στις παρέες. Στο ψητοπωλείο στην κεντρική πλατεία, τους μεζέδες και την τσίκνα συνόδευσαν το κρασί, η μπύρα και η μουσική, βάζοντας στην άκρη για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Χρόνια Πολλά σε όλους! 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages