ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΛΦΕΙΟ, ΛΟΥΣΙΟ, ΝΕΔΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΛΦΕΙΟ, ΛΟΥΣΙΟ, ΝΕΔΑ

... ΚΑΙ ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδιάζει φέτος να αναδείξει μονοπάτια και διαδρομές γεμάτες από φύση με βάση την πρόταση για χρηματοδότηση έργου με τίτλο: «Μελέτη για την αξιοποίηση και ανάδειξη υφιστάμενων περιπατητικών μονοπατιών και ειδικών διαδρομών ποταμών Λούσιου και Αλφειού και περιοχής Λυκαίου όρους» στα πλαίσια του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020. Μέρος του έργου περιλαμβάνει και την περιοχή κοντά στην Νέδα.
Η πρόταση που πρόκειται να υποβληθεί, περιλαμβάνει τη δημιουργία ή / και ανάπτυξη τουριστικής υποδομής ήπιας μορφής, με στόχο τη διεύρυνση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη βελτίωση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας το φυσικό περιβάλλον, το πολιτιστικό και πολιτισμικό δυναμικό των εσωτερικών ζωνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η υλοποίηση των ανωτέρω λαμβάνει υπόψη τη φέρουσα τουριστική ικανότητα, καθώς και τις προτεραιότητες τουριστικής ανάπτυξης σε συγκεκριμένες περιοχές της Περιφέρειας (ιδιαίτερα σε εσωτερικές / ορεινές ζώνες). Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού και κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο τουρισμός περιπέτειας διευρύνει την τουριστική περίοδο αυξάνοντας τον αριθμό των επισκεπτών οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε περιόδους πλην της θερινής. Η πεζοπορία και η ορειβασία αποτελούν μορφές τουρισμού περιπέτειας ή/ και ενεργητικού τουρισμού. Οι μορφές αυτές εναλλακτικού τουρισμού χαρακτηρίζονται από την ενασχόληση με κάποια φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, την ενεργό επαφή με τη φύση και την πολιτισμική επαφή με την τοπική κοινωνία στον εκάστοτε προορισμό.
Η ΝΕΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΘΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Η διαδρομή ξεκινά από την Καρύταινα με κατεύθυνση δυτικά για να καταλήξει στον οικισμό Σκληρό μέσω των οικισμών Στρογγυλό, Κωτίλιο και Παλάτος. Η διαδρομή συνεχίζεται με κατεύθυνση νοτιοανατολικά προς τους οικισμούς Αμπελιώνα, Νέδα, Βάστα και Δασοχώρι. Από εκεί συνεχίζεται βορειοανατολικά προς τους οικισμούς Ίσαρης, Πετροβούνι, Λυκόσουρα, Καστανοχώρι, Ίσωμα Καρυών, Μαυρία και καταλήγει πάλι στην Καρύταινα. Το συνολικό δίκτυο μονοπατιών εκτιμάται περί τα 140 χιλιόμετρα και θα παρέχει πολλές ευκαιρίες σε τοπικούς, περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς επισκέπτες , ώστε να απολαύσουν την πανίδα, την άγρια ζωή και την ομορφιά της περιοχής. Ωστόσο οι φορείς της Τριφυλίας και Ηλείας ζητούν επιτακτικά να ενεργοποιηθεί και να περιληφθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ η μελέτη των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας,  για την ανάδειξη της Νέδας στις παρόχθιες περιοχές των συνόρων στους 2 Νομούς καθώς η τουριστική κίνηση στο μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας έχει αυξηθεί κατακόρυφα. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages