ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ..ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ..ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

ΔΕΝ πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των εξελίξεων στο ρεπορτάζ μας για την συνεδρίαση της Τετάρτης στο Δ.Σ. Τριφυλίας για τα σκουπίδια, τις εξηγήσεις από το Δήμο που ζήτησε από την Πέμπτη η αρμόδια διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήρθε η Παρασκευή όπου κάτοικοι απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στην χωματερή για τα απορριμματοφόρα του Δήμου μετά το νέο παράνομο σκουπιδότοπο σύμφωνα με τους κατοίκους, προκαλώντας εμπλοκή στο θέμα της προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων!
Με τους κατοίκους από Μυρέικα, Αλιμάκι, Ράχες πάντως συνομίλησε ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μερκούρης για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ οι κάτοικοι υπογράμμισαν ότι λαμβάνουν διαβεβαιώσεις ότι σε 2 μήνες κλείνει οριστικά το Αλιμάκι από το καλοκαίρι.
Στην συνεδρίαση της Τετάρτης ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Μπακούρος, τόνισε όπως αναφέραμε ότι 
" στο δυτικό μέρος, δημιουργείται ένας καινούργιος σκουπιδότοπος, την ώρα που μετά από μια διαμαρτυρία των κατοίκων,  τον Αύγουστο του 2016, ο Δήμος είχε δεσμευθεί για αποκατάσταση εντός διμήνου που δεν έγινε"... Στην ίδια συνεδρίαση ο πρώην δημοτικός σύμβουλος,  Γιάννης Κατσαργύρης, τόνιζε ότι το κόστος της μεταφοράς είναι τεράστιο, προτείνοντας τα σκουπίδια του κάθε πρώην Δήμου να πηγαίνουν στην έδρα τους, για προσωρινή εναπόθεση. Ο Δήμαρχος απάντησε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει διάλογος με όλες τς δημοτικές ενότητες για το θέμα. 
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ..
Ο πρώην πρόεδρος των Ραχών, Θανάσης Αποστολόπουλος, υποστήριξε ότι όσο πολλαπλασιάζεται ο όγκος των σκουπιδιών τότε το πρόβλημα θα διογκώνεται, όπου πήρε την απάντηση εκ μέρους του Δημάρχου ότι 28 Δήμοι που υπάρχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς κλείνει η χωματερή και μένουν τ’ απορρίμματα στους δρόμους, η επόμενη κίνηση είναι να κηρυχτεί ο Δήμος σε έκτακτη ανάγκη...Το θέμα πάντως φαίνεται ότι δεν έχει επιλυθεί καθώς ο Δήμος δεν έχει αποκλείσει την λειτουργία μπαλοποιητή στην περιοχή Αλιμάκι, την ώρα που το τοπικό σχέδιο απορριμμάτων παραμένει μετέωρο..
Ι.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages