Εγκληματική οργάνωση από την Πελοπόννησο «θησαύριζε» εξαπατώντας μέσω διαδικτύου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Εγκληματική οργάνωση από την Πελοπόννησο «θησαύριζε» εξαπατώντας μέσω διαδικτύου

Χρυσές δουλειές είχαν στήσει επτά άτομα από την Πελοπόννησο, οι οποίοι εξαπατούσαν πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, με υποτιθέμενες πωλήσεις μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο. Συνολικά, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, 21, 24, 29 και 31 ετών και δύο γυναίκες 43 και 59 ετών, ενώ αναζητείται μία ακόμη Ελληνίδα 41 ετών ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης.
Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν άλλοι 11 Έλληνες συνεργοί τους, περιφερειακά μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι συνολικά δρούσαν από τις αρχές του 2015! Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, είχαν αποσπάσει 53.332 ευρώ και είχαν στα… σκαριά και υποθέσεις που θα τους άφηναν «έσοδα» 4.800 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο που αφορούσαν σε υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων κυρίως αυτοκινήτων και μηχανών, αλλά και μηχανημάτων έργων, όπως γεωργικών ελκυστήρων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να προσελκύουν το ενδιαφέρον ανυποψίαστων υποψήφιων αγοραστών.
Στη συνέχεια, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, έπειθαν τα θύματά τους να καταθέσουν χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την οριστικοποίηση της αγοραπωλησίας, είτε απ’ ευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους, είτε μέσω εμβασμάτων που κατατίθεντο σε καταστήματα μεταφοράς χρημάτων, είτε μέσω ταχυδρομικών τηλεφωνικών επιταγών. Σε αρκετές περιπτώσεις, μετά την είσπραξη των χρημάτων, οι δράστες προσπαθούσαν με διάφορα προσχήματα, που αφορούσαν κυρίως στη μεταφορά και παραλαβή των οχημάτων, να αποσπάσουν επιπλέον χρηματικά ποσά από τους παθόντες. Ακολούθως, προκειμένου να συγκαλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους διέκοπταν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τα θύματα και διέγραφαν τη σχετική αγγελία από το διαδίκτυο ή άλλαζαν σ’ αυτήν, τον αριθμό τηλεφώνου του πωλητή. Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάσθηκαν 41 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και 11 απόπειρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages