ΤΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα δείχνει να έχει ανακύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, υπόθεση η οποία θίγει άμεσα τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, αλλοιώνοντας την πραγματική εικόνα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και δυσχεραίνοντας την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων σε χιλιάδες αγρότες που εδώ και χρόνια διαχειρίζονται παραγωγικά τις αντίστοιχες εκτάσεις.
Το θέμα εξελίσσεται και σε «βεντέτα» ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό στο ίδιο υπουργείο Γιάννη Τσιρώνη, με τον δεύτερο να επιμένει στη γραμμή που είχε χαράξει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, δηλαδή υπέρ της ανάρτησης των δασικών χαρτών με την μορφή που επιβάλλει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τον πρώτο να μεταβαίνει την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας παρέμβαση εκ των άνωθεν, προκειμένου να διευθετηθεί πρακτικά το θέμα.
Επί της ουσίας, ο κ. Αποστόλου συνεπικουρούμενος από τον υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη, ζητά την εξαίρεση από την όποια απεικόνιση υπαγορεύουν οι δασικοί χάρτες, όλων των εκτάσεων που είναι δηλωμένες επί χρόνια στο ΟΣΔΕ και επί των οποίων έχει γίνει ο σχετικός επιτόπιος έλεγχος. Όπως όλα δείχνουν, επ’ αυτού φαίνεται να επιμένει να διαφωνεί ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης η θέση του οποίου κρίνεται πλέον επισφαλής, οδηγώντας ωστόσο σε ισχυρούς κυβερνητικούς τριγμούς. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έπειτα από πρωτοβουλία του Βασίλη Κόκκαλη και του Νίκου Μαυραγάνη, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, νομοθετικές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages