ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Οι αγροτικές επιδοτήσεις βρίσκονται στον... αέρα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενης γης χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με τους νέους δασικούς χάρτες της χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», η χώρα βρίσκεται προ του κινδύνου να της επιβληθούν σημαντικές δημοσιονομικές διορθώσεις και χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά των επιδοτήσεων που έλαβαν στο παρελθόν, ενώ καθίσταται σαφές ότι θα μειωθούν ή θα διακοπεί εντελώς η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα τόσο με τις τρέχουσες πληρωμές, όσο και με την αναζήτηση εξηγήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις προηγούμενες χρονιές. 
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών -σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες- δημιουργεί μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή της χώρας, καθώς πέραν της απώλειας της κυριότητας χιλιάδων ιδιοκτησιών που θα προκύψει, το μεγάλο πρόβλημα προκαλείται από το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ως οργανισμός που διαχειρίζεται το σύστημα κατανομής των επιδοτήσεων, θα υποχρεωθεί να λάβει υπόψη τα επίσημα στοιχεία των δασικών χαρτών. 
«Σχεδίαση επί χάρτου», χωρίς τη διενέργεια αυτοψιών που είναι αναγκαίες, χωρίς συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, του εποπτευόμενου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οργανισμού που διαθέτει το χαρτογραφικό σύστημα το οποίο αποτυπώνει τις καλλιεργούμενες εκτάσεις στην Ελλάδα, τινάζουν στον αέρα το ΟΣΔΕ -Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων- και οδηγούν χιλιάδες αγρότες σε απόγνωση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι δασικοί χάρτες -σε κάποιες μάλιστα περιφέρειες έχουν ήδη αναρτηθεί- χαρακτηρίζουν ως δασικές, τεράστιες καλλιεργούμενες εκτάσεις και βοσκοτόπους, «ερμηνεύοντας» χάρτες του 1945. Αυτό δημιουργεί χιονοστιβάδα αρνητικών εξελίξεων καθώς οι εκτάσεις εκείνες που αφορούν το ΟΣΔΕ και τις επιδοτήσεις, θα πάψουν να είναι επιλέξιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages