ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΩΣ ΤΟ 2024! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΩΣ ΤΟ 2024!

Μετρητές θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα επόμενα δυο χρόνια, για την εναρμόνιση με την Κοινότητα, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τη βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, για το θέμα της άρδευσης, σημειώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες για την εξοικονόμηση και ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Τα παραπάνω ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή, για το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ για τις ΔΕΥΑ, στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Η εφαρμογή της Οδηγίας στη χώρα μας γίνεται, ως είθισται, με μεγάλη καθυστέρηση. Πλέον όμως τα περιθώρια έχουν στενέψει και η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την τιμολόγηση του νερού για όλες τις χρήσεις του (λ.χ. ύδρευση, άρδευση, βιομηχανία), που να βασίζεται στις αρχές της Οδηγίας. Σύμφωνα με την Οδηγία της Κοινότητας, στην τιμολόγηση θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη:
• Το χρηματοοικονομικό κόστος, δηλαδή η κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των υποδομών.
 • Το κόστος του πόρου, που προσδιορίζεται με βάση τις διαθέσιμες εναλλακτικές, αν υπάρξει υπερκατανάλωση.
• Το περιβαλλοντικό κόστος, δηλαδή η οικονομική διάσταση της όποιας περιβαλλοντικής ζημιάς προκαλείται. Πάντως, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων για το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, με πρόεδρο τον Αντώνη Συρίγο, ανέβηκαν πολλές φορές οι τόνοι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, κυρίως για τη στάση Μάκη Βορίδη, ο οποίος ήταν εισηγητής της ΝΔ αλλά το νομοσχέδιο πέρασε κατά πλειοψηφία. Στην Επιτροπή δεν ψήφισαν το άρθρο 133, οι ΑΝΕΛ, που αφορούσε στην αποτέφρωση νεκρών, το οποίο όμως πέρασε με τη σύμφωνη γνώμη άλλων κομμάτων. Το νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Από την 'ΦΩΝΗ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages