Άγριες κόντρες Καμπόσου - Νίκα για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Άγριες κόντρες Καμπόσου - Νίκα για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή το μείζον πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο ανάμεσα στον δήμαρχο Άργους κ. Καμπόσο και στον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα. Όλα ξεκίνησαν με μια δήλωση του κ. Καμπόσου σε σχέση με τη διαχείριση απορριμμάτων στον Δήμο του. Κατ' αρχάς, χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία τα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τον ανάδοχο της επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας. Μάλιστα, ο κ. Καμπόσος, δήλωσε για τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες που στηρίζουν τη ΣΔΙΤ Περιφέρειας - ΤΕΡΝΑ: «Τα έχουν κάνει μπάχαλο!».
Ο κ. Καμπόσος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ποσό που θα καταβάλει ο Δήμος για τη διαχείριση των απορριμμάτων: «Μειοδότησε η εταιρεία Διαλυνάς, η οποία προσφέρει 29,45 ευρώ τον τόνο. Αν προστεθεί η διαχείριση του υπολείμματος και ο ΦΠΑ, το τελικό ποσό είναι περίπου 42 ευρώ. Η δεύτερη εταιρεία ήταν η Ηλέκτωρ του ομίλου Μπόμπολα που που πρόσφερε 34,9 ευρώ, την ίδια στιγμή που μειοδότησε στον διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, με ποσό που φτάνει τα 60 ευρώ». 
Αυτή η διαφορά στην τιμή διαχείρισης μεταξύ των δύο Δήμων δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στην Καλαμάτα, τη στιγμή που συγκρίνονται ίδια πράγματα.
Ακολούθως, ο κ. Καμπόσος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Διαλυνάς θα εγκαταστήσει και βιολογικό καθαρισμό για τα στραγγίδια από τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Μετά την έκβαση του διαγωνισμού, οι πολίτες γλίτωσαν ένα χαράτσι 1,6 εκατ. ευρώ το χρόνο που θέλει η ΤΕΡΝΑ. Αυτοί οι οποίοι είναι πεπλανημένοι ή πονηροί και μιλάω για τον κ.περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες, βλέποντας αυτόν το διαγωνισμό, θα πρέπει να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη από τους συνεργάτες μου και από το λαό και να σταματήσουν τις μεθοδεύσεις. Αν αύριο προχωρήσει η σύμβαση με την Περιφέρεια με την ΤΕΡΝΑ, εμείς θα προσφύγουμε στα Διεθνή Δικαστήρια», τόνισε ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών.
Νίκας: Συκοφαντίες για τα σκουπίδια στο Δήμο Καλαμάτας
Απαντώντας στα παραπάνω, ο δήμαρχος Καλαμάτας, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του κ. Καμπόσου για τις δηλώσεις του, και στάθηκε στο γεγονός ότι ο δικός του Δήμος κάνει διαχείριση, ότι δεν έχει χωματερή και ότι δεν υπάρχει δημοσιευμένος διαγωνισμός για το Άργος στο πρόγραμμα «Διαύγεια». Αναλυτικά, έκανε την εξής δήλωση, αφού πρώτα χαρακτήρισε «κατευθυνόμενα» τα όσα υποστήριξε ο κ. Καμπόσος:
«Για δημοσιεύματα σχετικά με διαγωνισμό διαχείρισης απορριμμάτων άλλων Δήμων (Άργους), δίνεται η παρακάτω πληροφόρηση:
1. Δεν υπάρχει κανένας σχετικός διαγωνισμός του εν λόγω Δήμου (Άργους), αναρτημένος στο διαδίκτυο («Διαύγεια»), πολύ περισσότερο, επικυρωμένος από τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Όταν γίνουν όλα αυτά, θα εκφράσουμε άποψη.
2. Δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων παρά τα 11 εκατομμύρια ευρώ που μοιράσθηκαν σε Δήμους το 2015 (πλην Δήμου Καλαμάτας) γι' αυτό το σκοπό. Υπάρχουν μόνο λόγια, λαϊκισμός και συκοφαντίες για όσους διαφωνούν ή προσπαθούν.
3. Ο τρόπος οριστικής επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την Ελλάδα είναι γνωστός και δοκιμασμένος: ΣΔΙΤ - κεντρική διαχείριση. Γνωστό επίσης είναι και το τιμολόγιο (40-45 € οι Δήμοι της Αττικής τώρα για τη χωματερή των Λιοσίων, 90 περίπου € η Δυτική Μακεδονία, 60-65 € η Ήπειρος κ.λπ. με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής).
4. Ο διεθνής διαγωνισμός προσωρινής διαχείρισης του Δήμου Καλαμάτας έδωσε μειοδότη, στον οποίο κατακυρώθηκε και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η τιμή ανάθεσης είναι 59,1 € και θα μειωθεί προοπτικά, αφού ο Δήμος μας άρχισε να παραλαμβάνει τα δικά του μηχανήματα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η θέση του Δήμου μας είναι υπέρ της Κεντρικής Διαχείρισης, υπέρ της συνεργασίας Δήμου, Περιφέρειας και Κυβέρνησης και υπέρ της συνεχούς βελτίωσης του υπάρχοντος εγκεκριμένου και νόμιμου διαγωνισμού ως της μοναδικής αξιοπρεπούς λύσης, χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει ζητήματα ή ότι δε θα μπορούσε να εμπεριέχει καλύτερους όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages