ΕΝΦΙΑ σε 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΕΝΦΙΑ σε 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά. Πως θα γίνουν οι διορθώσεις στο Ε9..
Η ώρα του ΕΝΦΙΑ πλησιάζει. Ο «λογαριασμός» είναι και φέτος βαρύς για 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς θα ξεπεράσει τα 3,3 δις. ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διαφορές σε σχέση με το 2016 δεν θα υπάρξουν ενώ ο εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,65 δις. ευρώ. Τα αγροτεμάχια δεν θα φορολογηθούν με συμπληρωματικό φόρο ακινήτων ούτε και φέτος ενώ αλλαγές στις εκπτώσεις φόρου δεν θα υπάρξουν. Μέσα στον Αύγουστο, προς το τελευταίο δεκαήμερο, όταν δηλαδή θα τελειώνουν τα μπάνια του λαού, η ΑΑΔΕ θα ανεβάσει στο Taxis τα καινούρια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2017. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις από το Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018.
Μετά και την υποβολή των 6,1 εκατ. φορολογικών δηλώσεων, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ έβαλε μπρος τη διαδικασία και αρχίζει να τρέχει το πρόγραμμα για τον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ ενώ συνιστά στους φορολογούμενους να ελέγξουν τώρα την εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης, πριν δηλαδή εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα. Όσοι διαπιστώσουν λάθη στην ακίνητη περιουσία που μπορεί να ανεβάσουν το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε διορθώσεις μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr, της ΑΑΔΕ. Ιδιαίτερα οι κληρονόμοι ή όσοι έκαναν αγορές και έχουν αλλαγές σε σχέση με το Ε9 του 2016,
θα πρέπει να εντοπίσουν έγκαιρα τυχόν ανακρίβειες και να τις διορθώσουν. Για τις εκπρόθεσμες διορθώσεις το πρόστιμο ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages