ΣΠΗΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΣΠΗΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ"

   
     ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ
ΔΕΝ χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο. Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος  γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας..
Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό το 1966-1967 ως αθλητής του Παναθηναικού Αθλητικού Ομίλου. Ακολούθησε μια λαμπρή πορεία στο χώρο του Αθλητισμού (Στίβου) με καταρρίψεις Πανελλήνιων επιδόσεων, με κατάκτηση Χρυσών μεταλλίων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πολλές Διεθνείς νίκες στην κατηγορία Εφήβων και στην κατηγορία Ανδρών.
Σπούδασε καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πέρα από την αθλητική του πορεία εξελίχθηκε σε προπονητή του Παναθηναικού Α.Ο, Εθνικών Ομάδων, αλλά και στέλεχος του Ελληνικού Αθλητισμού με προεδρία στο ΣΕΓΑΣ και σε αθλητικούς οργανισμούς:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ:
Ως Αθλητής Εφηβος:
πετυχε 8 πρωτες Νικες στα 800μ και 1500μ σε 4 Διεθνεις συναντησεις που ειχε η Χωρα μας τό έτος 1969 με Ισπανια,Ρουμανια,Βουλγαρια,Ισραηλ τρεχοντας καί στά 2 Αγωνισματα σε καθε συναντηση.
Ως Αθλητης Ανδρας:
Αργυρός Πρωταθλητής Ευρώπης στα 1.500 μ. στη Γκρενόμπλ(1972),Γαλλία
Χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης στο FISU (Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα / Σόφια, Βουλγαρία
Βαλκανικές επιδόσεις στα 1.500 μ. και 3.000 μ.
Κατέρριψε 24 φορες τις Πανελλήνιες επιδόσεις στα 800μ, 1.500 μ, 3.000 & 5.000 μ.
Αναδειχθηκε 14 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος με τα χρώματα του Παναθηναικού Α.Ο στους δρόμους ημιαντοχής από 1969 έως 1979.
10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Ο βραβευμένος μας πρωταθλητής τόνισε ότι "εδώ και 10 χρόνια υλοποιούμε ένα πρόγραμμα Εκγύμνασης στην παραλία του Αη Γιαννάκη ώστε να έχει την ευκαιρία να γυμνάζεται όλος ο κόσμος" για να προσθέσει ότι "υπάρχουν αθλητές και συναθλούμενοι από την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, με σκοπό όσοι αθλούνται να είναι σε άρτια φυσική κατάσταση και οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό να είναι σε ένα ιδανικό μέρος που προσφέρει άψογη προπόνηση". Συνέχισε λέγοντας ότι "το πρόγραμμα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο όπου μπορεί να προσέλθει όποιος το επιθυμεί δωρεάν φυσικά καθώς δεν επιδοτείται από πουθενά ούτε ζητήσαμε από κανέναν να το χρηματοδοτήσει καθώς αποτελεί μια δική μας πρωτοβουλία 10 χρόνια τώρα με τους γυμναστές".
Στην Ελλάδα που διδάσκει πολιτισμό στην σύγχρονη Ελλάδα ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος που έχει βιώσει μεγάλες νίκες και συμμετοχές σε 4 Ολυμπιάδες μας λέει ότι "αυτό που θα έλεγαν στους νέους είναι ότι η κρίση δεν είναι κρίση πολιτισμού που μας την δημιούργησαν οι πολιτικοί ταγοί του τόπου με μερίδιο ευθύνης να αναλογεί φυσικά και σε εμάς τους πολίτες, αλλά η προσωπική κρίση μπορεί να δημιουργήσει προσπάθεια και κάθε προσπάθεια φέρνει αποτέλεσμα τελικά". 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Εξήγησε ότι χρειάζεται επιμονή και υπομονή στο καθένα "με το πιο σημαντικό από όλα είναι στο καθένα να βελτιώσει πρώτα τον εαυτό του και το περιβάλλον του και είμαι βέβαιος ότι αυτή η χώρα μπορεί να βελτιωθεί μόνο από τους πολίτες αφού οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να χαράξουν ενιαία εθνική στρατηγική για το μέλλον που ανήκει στις επόμενες γενιές"
Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος μας αποχαιρέτισε με την ελπίδα να αλλάξει ο τόπος μας από τους νέους πιστεύοντας ότι η Ελλάδα που γέννησε Πολιτισμό, αθλητισμό και Δημοκρατίας δεν μπορεί να απεμπολήσει τα δομικά αυτά στοιχεία για το κοινό μας μέλλον. Κοντά του ήταν ο διακεκριμένος πρωταθλητής Κώστας Χατζηθομάογλου αλλά και γυμναστές που πρόσφατα έτρεξε 120 χιλιόμετρα στις Γαλλικές άλπεις με τα χρώματα της Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages