ΕΛΕΓΧΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΕΛΕΓΧΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΟΝ έλεγχο των δημόσιων κτιρίων στην Τριφυλία ζητά με επιστολή του στο Δήμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας, με αφορμή το μεγάλο σεισμό 6,10 ρίχτερ προ ενός μηνός στη Λέσβο και τον μεγάλο σεισμό 6,4 ρίχτερ στην Κώ, επαναφέροντας στο προσκήνιο το τεράστιο θέμα της προστασίας από τους σεισμούς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιστημονικού οργάνου της Τριφυλίας Νίκο Αναστασόπουλο "από τα 90.000 δημόσια κτίρια μόλις το 15% έχει ελεγχθεί. Υπάρχουν πολλά δημόσια κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1985, όταν δεν υπήρχε ο αντισεισμικός κανονισμός, που χρήζουν αντισεισμικής ενίσχυσης. Κανένα τέτοιο έργο δεν έχει ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Με την κατάργηση δε και τις συγχωνεύσεις αρμοδίων φορέων του Δημοσίου, τους προσεισμικούς ελέγχους τους έχουν αναλάβει οι Δήμοι, των οποίων οι πόροι έχουν περικοπεί και το προσωπικό τους συνεχώς μειώνεται. Υπολειτουργούν οι Υπηρεσίες Αποκατάστασης ζημιών, Τ.Α.Σ. κλπ που είχαν αρμοδιότητα για μετά το σεισμό".
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Το σωματείο προτείνει σύμφωνα με την επιστολή του άμεσα στην περιοχή μας, στο Δήμο μας:
1. Να ελεγχθούν αντισεισμικά όλα τα δημόσια κτίρια: Σχολεία – Νηπιαγωγεία – Παιδικοί Σταθμοί -Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας – Εκκλησίες – Χώροι συνάθροισης κοινού – Χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας της νεολαίας
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που απαρτίζονται από άξιο επιστημονικό προσωπικό, να αναλάβουν τους απαραίτητους ελέγχους. Ο Δήμος να ζητήσει και να διεκδικήσει το επιπλέον τεχνικό προσωπικό, ώστε να διεκπεραιώσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους, αν αυτό που έχει δεν επαρκεί.
Ο Σύλλογος μας μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση και με εθελοντική και ανιδιοτελή εργασία από τα μέλη του.
2. Να γίνει ιδιαίτερη καταγραφή στα κτίρια που χρήζουν ενίσχυσης.
3. Να διεκδικηθούν τα απαραίτητα κονδύλια
4. Να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα, να γνωρίζουμε ποιά κτίρια είναι ασφαλή.
Καταλήγοντας το Δ.Σ. του σωματείου επισημαίνει ότι  "Καλούμε και τους άλλους φορείς της Τριφυλίας να στηρίξουν το αίτημά μας, να το κάνουν δική τους υπόθεση, καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να φέρουν προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να παρθούν οι αποφάσεις από την πλευρά του Δήμου για όλους τους απαραίτητους προσεισμικούς ελέγχους και τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στην περιοχή μας, η οποία είναι στην υψηλότερη κατηγορία επικινδυνότητας για σεισμικά φαινόμενα". ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages