Στον αέρα...τα σκουπίδια της Πελοποννήσου! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Στον αέρα...τα σκουπίδια της Πελοποννήσου!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ(!) ΚΑΙ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑ!!! 
ΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΔΙΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
 Σε σίριαλ δίχως τέλος, που αγγίζει τα… όρια της σαπουνόπερας, εξελίσσεται η υπόθεση της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, η οποία μάλιστα, είναι τελευταία σε όλη την Ελλάδα, στο μείζον αυτό θέμα! Οι συναρμόδιοι υπουργοί, σε όλους τους τόνους, έχουν διαμηνύσει στους δημάρχους πως περιμένουν τη συνεδρίαση του Φορέα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) η οποία και θα ανάψει ή όχι, το «πράσινο φως» για την υπογραφή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), μέσω της οποίας θα προχωρήσει ο οριστική λύση του προβλήματος. 
Μια… χούφτα δήμαρχοι ωστόσο, για μικροπολιτικούς – κομματικούς λόγους και προσωπικές αντιπαραθέσεις, διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν και κατηγορούν, τρενάρουν… την εξέλιξη και επιχειρούν μόνοι τους! Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου Ένας από αυτούς και ίσως… πρωτεργάτης της αντίδρασης, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, με το δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δημήτρη Καμπόσο, να δηλώνει ικανοποιημένος από τη «μοναχική» εξέλιξη, καθώς προχώρησε σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου του, ο οποίος όπως είπε, είναι πολύ πιο φθηνός από την Περιφέρεια και αυτή, του Δήμου Καλαμάτας, αφήνοντας μάλιστα αιχμές, κατά του δημάρχου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτη Νίκα. 
ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΒΑΛΛΕΙ (ΚΑΙ) ΚΑΤΑ ΝΙΚΑ… 
«Μειοδότρια εταιρεία στο διαγωνισμό που διενεργήσαμε αναδείχθηκε η «Διαλυνάς» με 29,45 ευρώ, ενώ ο «Ελλάκτωρ Α.Ε» του Ομίλου Μπόμπολα, ήταν η αμέσως επόμενη με 34,9 ευρώ», δήλωσε ο κ. Καμπόσος μετά την ανάδειξη της εταιρείας, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα, έχει δώσει προσφορά 59,9 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας. «Αυτό εγείρει ερωτήματα, καθώς μιλάμε για την ίδια διαχείριση, όπως και στην περίπτωση της Περιφέρειας! Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, δεν περιλαμβάνεται στην τιμή το υπόλειμμα που στοιχίζει 7 ευρώ περίπου ανά τόνος, άρα μιλάμε για 36 περίπου ευρώ και μαζί με το ΦΠΑ περίπου 42 ευρώ, όμως δε φτάνουμε σε καμία περίπτωση στα 120 ευρώ μεσοσταθμικά για 30 χρόνια και με εγγυημένες ποσότητες της Περιφέρειας», ανέφερε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και συνέχισε. «Δικαιώθηκα γιατί βλέπουν σε ποια κατηγορία και συχνότητα βρίσκεται ο διαγωνισμός του Άργους, που είχε σκληρούς όρους και κριτήρια, νιώθω δικαιωμένος, απέναντι τους περιφερειακούς συμβούλους που κατηγορούσαν τη στάση των αρκετών δημάρχων, μεγάλων Δήμων της Πελοποννήσου, πλην της Καλαμάτας και δε θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, καθώς αυτός άνθρωπος (Παναγιώτης Νίκας), έχει άλλη φιλοσοφία και δε θα τον κρίνω εγώ, θα τον κρίνει ο λαός του σε ενάμισι χρόνο που θα έχουμε εκλογές! 2.400.000 ευρώ με τη διαχείριση της Περιφέρειας κι ο Δήμος μας, θα πληρώσει μόνο 800.000 ευρώ το χρόνο», δήλωσε ο Δημήτρης Καμπόσος, που κάλεσε όλους και ειδικά την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, να ζητήσουν συγγνώμη! «Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες, πρέπει να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη», ανέφερε με νόημα, με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, μειλίχια και ξεκάθαρη, όχι μόνο να μη ζητά συγγνώμη, αλλά να μη σχολιάζει καν τις δηλώσεις Καμπόσου, περνώντας με έμμεσο τρόπο στην… αντεπίθεση, αναφέροντας απλώς, πως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα! 
Από την εφημερίδα ΦΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages