ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ για το Κάστρο των Γιγάντων στην Κυπαρισσία παρατηρεί ο επισκέπτης που θαυμάζει την υπέροχη θέα με το κατπαληκτικό ηλιοβαίλεμα αλλά φεύγει με άδεια χέρια. Στο Κάστρο δεν υπάρχει ούτε δείγμα απο σουβενίρ για τον τουρίστα, ούτε ένα δώρο να αγοράσει, ούτε καν αναψυκτήριο το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του για 10 χρόνια...
Όπως διαβάζαμε σε επιστολή αναγνώστη κ. Α.Αντωνόπουλου που ανάρτησε τα σχόλιά του "Εδώ και 10 -περίπου-  χρόνια  έπαψε να γίνεται δημοπρασία για το καφενεδάκι, και πριν 5 χρόνια αποφασίστηκε να το γκρεμίσουν. Καλώς, διότι είχαν βάλει επί χούντας  τσιμεντόλιθους, τσιμεντένια βάση, και σκεπή από καρκινογόνα ελλενίτ. Η ξύλινη καλύβα με τον καιρό σάπισε, είχε μέσα ποντίκια και κατσαρίδες. Αλλά και οι μαγαζάτορες ευθύνονταν που έκαναν ηχορύπανση, είχαν πλαστικές καρέκλες, δεν είχαν κανέναν σεβασμό στον αρχαίο χώρο". Επίσης να τονίσουμε ότι το κιόσκι πληροφόρησης του Δήμου από παλιά, παραμένει σπασμένο και δεν λειτούργησε ποτέ..
Οι επισκέπτες διαπιστώνουν ότι  εδώ και 5 χρόνια, είναι όπως δείχνει στην φωτογραφία!. Το άφησαν μισογκρεμισμένο, γιατί μέσα εκεί υπάρχει το κιβώτιο της ΔΕΗ , απ όπου παίρνει ρεύμα όλο το κάστρο για το φωτισμό του. Η ευθύνη γι αυτή την κατάντια βρίσκεται κάπου αλλά δυστυχώς, κανένας δεν ενδιαφέρεται. Αποτελεί ντροπή και πέρα από τα ευχολόγια στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου το χιλιτραγουδισμένο κάστρο των Γιγάντων παραμένει μόνο αποτυπωμένο σε φωτογραφίες. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages