ΑΝΩΡΙΜΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΔΙΤ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΑΝΩΡΙΜΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΔΙΤ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

Η ανωριμότητα των έργων κρύβει την φτώχεια των διαθέσιμων πόρων. Τουλάχιστον αυτό, προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΠΑ αφού τo 50% των προτάσεων για χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων είναι ανώριμα από πλευράς μελετών, με αποτέλεσμα για να υλοποιηθούν οι υποδομές, να μην επαρκεί ούτε η επόμενη τετραετία!
Τα δεδομένα που παρουσίασαν χθες σε κοινή συνέντευξη τύπου οι αναπληρωτές υπουργοί Περιβάλλοντος και Οικονομίας κύριοι Φάμελλος και Χαρίτσης, παρουσία της γενικής γραμματέας Ευγενίας Φοτωνιάτα, είναι αποκαλυπτικά. Στη μεγαλύτερη πρόσκληση του Προγράμματος που «τρέχει», ύψους 273 εκατομμυρίων, μέσα από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ έχουν κατατεθεί συνολικά 166 προτάσεις οι οποίες αθροίζουν έργα 1,5 δισ. Η πραγματικότητα, όπως τονίστηκε, είναι εντελώς διαφορετική από τους αριθμούς καθώς από τις 166 αυτές προτάσεις, οι 88 είναι ανώριμες. «Ανώριμες για τη λογική και τη γλώσσα του ΕΣΠΑ σημαίνει ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα τουλάχιστον 4 χρόνια», επισήμανε η κ. Φοτωνιάτα.
Οι δύο υπουργοί παρουσίασαν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των έργων διαχείρισης αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων, τα οποία στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014-2020) θα χρηματοδοτηθούν με περίπου 900 εκατ. ευρώ. Από αυτά, η πλειοψηφία (877 εκ.), αφορά δράσεις οικιακών αποβλήτων και τα υπόλοιπα (120 εκατ. ευρώ) πόρους που θα χρηματοδοτήσουν παρεμβάσεις διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων και αποκατάστασης μολυσμένων περιοχών. Όπως αναφέρθηκε χθες, στην μεγάλη πρόσκληση των 273 εκατ. ευρώ έχουν ενταχθεί έργα συνολικής δημόσιας δαπάνης 140 εκατομμυρίων από την Κρήτη μέχρι τις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages