ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ!

Παράταση 40 ημερών, έως τις 7 Σεπτεμβρίου έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών. Αιτία οι πιέσεις που δέχθηκε το υπουργείο από αγροτικούς και τεχνικούς φορείς, αλλά και το πλήθος του κόσμου που έσπευσε τις τελευταίες ημέρες στις δασικές υπηρεσίες για να καταθέσει αντίρρηση, προκαλώντας «έμφραγμα» στη διαδικασία. Οπως είναι επόμενο, η κύρωση των δασικών χαρτών (στις περιοχές που δεν έχουν αντιρρήσεις) μετατίθεται πλέον για τον Νοέμβριο, με την πίεση του χρόνου να γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι των θεσμών ότι θα ολοκληρώσει όλους τους δασικούς χάρτες της χώρας ώς το 2020 Μόλις πριν από πέντε ημέρες, σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Τι άλλαξε; «Παρότι η ανάρτηση βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη επτά μήνες, το επίσημο εργαλείο ενημέρωσης των αγροτών (ΟΠΕΚΕΠΕ) έστειλε ειδοποιήσεις τον Ιούλιο και συνεπώς χρειάζεται να δοθεί περισσότερος χρόνος λόγω θερινής περιόδου εργασιών και διαθεσιμότητας τοπογράφων και δασολόγων. Ως προς τους θεσμούς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, ζήτημα δημιουργείται από τους 20 δήμους που δεν έχουν συνεργαστεί, καθώς θα τεθούν σε κίνδυνο τα δικαιώματα πολιτών» δήλωσε χθες στην «Κ» ο κ. Φάμελλος. 
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών έληγε κανονικά αύριο και θα παραταθεί με τροπολογία που, σύμφωνα με το υπουργείο, θα ενσωματωθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών. Την παράταση είχαν ζητήσει πλήθος φορέων όπως η εταιρεία ΓΑΙΑ Επιχειρείν (μέσω της οποίας οι αγρότες υποβάλλουν «δήλωση καλλιέργειας»), η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, ο σύλλογος των τοπογράφων μηχανικών κ.ά. Ωστόσο, είναι σαφές πως όσο συνεχίζονται οι παρατάσεις, τόσο θα διατηρείται η πεποίθηση στους ενδιαφερομένους... ότι υπάρχει χρόνος.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages