ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΑΥΤΑ θέματα ανέδειξαν σε προ ημερήσιας συζήτηση στο Δ.Σ. Τριφυλίας οι δημοτικοί σύμβουλοι τα οποία αφορούν τους δημότες. 
Συγκεκριμένες προτάσεις υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος για τον καρκινογόνο αμίαντο ύδρευσης που διατρέχει το δίκτυο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. Αποκάλυψε ότι το δίκτυο ύδρευσης παραμένει στην ίδια σχεδόν κατάσταση από το 1959 και είναι καρκινογόνο με τον αμίαντο που κατασκευάζονται οι σωλήνες σύμφωνα με τον Δημόκριτο και την Παγκόσμια οργάνωση υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι η χλωρίωση δεν είναι η ενδεδειγμένη με πολλαπλάσια ποσότητα να συσσωρεύεται σε κεντρικά σημεία των αγωγών. Νέους χλωριωτήρες υποσχέθηκε ο δήμαρχος ώστε να γίνεται διάχυση της χλωρίωσης, ωστόσο είναι γεγονός ότι πολλοί δημότες προτιμούν ως πόσιμο νερό τα μπουκάλια νερού που πωλούν τα σούπερ μάρκετ. 
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
Η δημόσια διοίκηση δεν πάει καλά, υπάρχει πρόβλημα με τις κοστολογήσεις που υπάρχουν και η ΔΕΗ οφείλει να δίνει έγγραφο σε πολίτες όταν ένα κτίριο δεν ηλεκτροδοτείται λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο καλώντας τον οργανισμό να τηρήσει το νόμο επιβαρύνοντας τους πολίτες και αν χρειαστεί να καταφύγουμε στον εισαγγελέα, είπε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τριφυλίας σε άλλο σημείο της συνεδρίασης. Προφανώς ενοχλημένος για τις υπηρεσίες που δεν εξυπηρετούν τους δημότες όπως οφείλουν με αποτέλεσμα να στρέφονται οι πολίτες κατά του Δήμου ακόμα κι όταν δεν ευθύνεται...
ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 
Η δημοτική αρχή είναι εκτός πραγματικότητας είπε συνολικά αναφερόμενος στην διαχείριση απορριμμάτων ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος. Ο ίδιος θέτοντας το θέμα για εφαρμογή του σχεδίου που εκπόνησε ο Δήμος, συμπέρανε ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ θεωρίας και πράξης από την Δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε έστω να υπήρχε ΧΑΔΑ σε κεντρικό σημείο.  Μίλησε επίσης για την απαξίωση των κοινοτικών διαμερισμάτων, την δημόσια αναφορά που έκαναν μειοψηφίες νομού για τους δασικούς χάρτες αφού το πρόβλημα παραμένει, ενώ καυτηρίασε την αργοπορία του Δήμουγια το έργο ύδρευσης στη Βάλτα Γαργαλιάνων.
Ο δήμαρχος για το θέμα της καθαριότητας εξήγησε ότι αγοράστηκαν κάδοι αλλά δυστυχώς δεν βρήκε μελέτες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Στην έλλειψη παιδείας κυκλοφοριακής αγωγής με αφορμή το θανατηφόρο στο Μεμί στάθηκε ο Σαράντος Κουκούμης. Επίσης ζήτησε αγροτικούς γιατρούς στα χωριά όπως Περδικονέρι με αφορμή την υποστελέχωση των αγροτικών ιατρείων στο Δήμο, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος για τους καρκινογόνους σωλήνες αμίαντου στην ύδρευση διασφαλίζοντας πόσιμο νερό στους δημότες.
Τέλος ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για τον κανονισμό κοινοχρήστων χώρων Δήμου Τριφυλίας αλλά και για τα Τέλη Κοινοχρήστων Χώρων, που προβλέπει μειώσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages