ΤΡΟΠΙΚΗ..."ΒΟΜΒΑ" ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΤΡΟΠΙΚΗ..."ΒΟΜΒΑ" ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΝΕ το καλοκαίρι..χειμώνα θα τραγουδάμε τα επόμενα χρόνια παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι της Σοφίας Αρβανίτη καθώς τα τροπικά καλοκαίρι με καταιγίδες και έντονες βροχές θα είναι γεγονός σε συνδυασμό με καιρικά φαινόμενα στις θαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας.Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα περιοχές της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας Η Βροχή σε Χώρα ,Βλαχόπουλο ,Χατζή , Σουληνάρι ήταν καταρρακτώδης οι αγροτικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ εκφράζονται φόβοι από αγρότες για καταστροφές στις καλλιέργειες εάν οι καταιγίδες συνεχίσουν με αυτή την ένταση Βελτίωση του καιρού μέχρι χθες το βράδυ..
Από το "μπουρίνι" που έπληξε με ένταση για αρκετές ώρες την περιοχή του Μεσσηνιακού κόλπου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας δέχθηκε περισσότερες από 11 τηλεφωνικές κλήσεις και επενέβη σε 3 αντλήσεις, 4 κοπές δέντρων και μία κατάσβεση πυρκαγιάς σε φοίνικα στην περιοχή της Βέργας. Από την έντονη βροχόπτωση προβλήματα δημιουργήθηκαν σε καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης σε κοινοτικά διαμερίσματα της Μεσσηνίας, ενώ ενώ διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν σε περιοχές της Καλαμάτας, της Πυλίας και της Τριφυλίας ιδίως στη πόλη των Φιλιατρών, καθώς τα έντονα ηλεκτρικά φαινόμενα με ισχυρές ριπές δημιούργησαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Μεσσηνίας.
ΧΑΛΑΖΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Στην Τριφυλία σε ετοιμότητα ήταν ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου καθώς απαιτήθηκε η απόφραξη φρεατιών σε ορισμένες περιοχές χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο πλημμύρισε ξανά η περιοχή κοντά στο ρέμα του Χαμέρη επι της εθνικής οδού στο πρατήριο καυσίμων Κερερέ που βρίσκεται κοντά στο χώρο του ΟΣΕ αποτελώντας μόνιμο πρόβλημα καθώς το ρέμα δεν έχει εγκιβωτιστεί πλήρως.
Να τονιστεί ότι πριν την κακοκαιρία ο Δήμος είχε προγραμματίσει το σαββατοκύριακο τον καθαρισμό αγροτικών και δασικών δρόμων στη περιοχή του Στασιού Κυπαρισσίας, που δεν είχαν βελτιωθεί για πολλά χρόνια, ενώ υψηλή στάθμη βροχής σημειώθηκαν σε ορεινές περιοχές των Πλατανίων, της Πλάτης, αλλά και στην ορεινή Τριπύλα. 
Σε ότι αφορά τις καλλιέργειες λόγω χαλαζόπτωσης που έπεσε σποραδικά δημιουργήθηκαν προβλήματα σε περιοχές κοντά στους Γαργαλιάνους και την Χώρα ιδίως σε αμπέλια και κηπευτικά χαμηλής κάλυψης χωρίς όμως να υπάρχει μεγάλη έκταση του φαινομένου. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας ήταν σε αυτοψία ως το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να σχηματίσει συνολική εικόνα της κατάστασης. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages