Με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση επιστημόνων, που θα ήθελαν να εξειδικευτούν σε αντικείμενα του ελαιοκομικού τομέα λειτουργεί, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιόλαδου» στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Πρόκειται για το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που αφορά την ελιά και το λάδι.
Όπως τονίζει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Τμήματος, Γιώργος Ζακυνθινός, «οι γείτονες χώρες, που είναι και ανταγωνιστικές, έχουν εδώ και πολλά χρόνια δημιουργήσει μεταπτυχιακές σπουδές, αξιοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό και ενσωματώνοντάς τες σε υποδομές επιχειρήσεων παραγωγικού ή εμπορικού χαρακτήρα.
Είναι σημαντικό να λειτουργήσει σωστά το πρόγραμμα, γιατί χρειαζόμαστε ένα πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και την πληροφόρηση».
Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει η σχολή, οι πιο σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές στην Ελλάδα είναι η Πελοπόννησος, η οποία παράγει το 65% της συνολικής παραγωγής, η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
Η περισσότερο βραβευμένη ελληνική ποικιλία ελιάς είναι η Κορωνέικη.
Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019
Μεταπτυχιακό για την ελιά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου
Tags
# αγροτικά
# ειδήσεις
Share This
About Freegr network
ειδήσεις
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο freegr@gmail.com. Ακούμε τις απόψεις σας..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου