ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ είναι το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας όπου συμπεραίνει κανείς από την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλόπτωχου Ταμείου που πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο, παρουσία προσωπικοτήτων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα της εκκλησίας για τα χριστούγεννα που έψαλλαν παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Μητρόπολης, ενώ κατά την κοπή της πίτας ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος είχε την ευκαιρία να παρουσιαστεί το έργο του ταμείου με έμφαση την κοινωνική αλληλεγγύη. Παρών ήταν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου από την περιοχή. 
 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ 
Στην κοπή της βασιλόπιτας τιμήθηκε η Συνένωση Εφοπλιστών Ελλάδος, ο μεγάλος ευεργέτης της Μητροπόλεως Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλο που προσφέρει ετησίως μερίδες φαγητού σε μέρη της μητρόπολης στην Τριφυλία, τον παριστάμενο δήμαρχο Τριφυλίας, καθώς και τον ταμία ιερέα Δημήτριο Καραΐσκο, τιμώντας κυρίως τους φιλάνθρωπους, τα παιδιά των κατηχητικών και της χορωδίας, ενώ κομμάτι της πίτας ανήκε στους δημοσιογράφους όπως και τον υπογράφοντα συνεργάτη της εφημερίδας ΦΩΝΗ, του τηλεοπτικού σταθμού Best TV και του Παλμός 90,5. 
Ο μητροπολίτης στην ομιλία του κατέδειξε την ανάγκη αρωγής και στήριξης του ανθρωπιστικού της έργου μέσα από το Φιλόπτωχο ταμείο. Στον εκτελεστικό σύμβουλο της Συνένωσης Εφοπλιστών, Αθανάσιο Μπούσιο, χάρισε μια εικόνα του προστάτη και πολιούχου της Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στην εκδήλωση παρέστη ο μεγάλος δωρητής της Μητροπόλεως συνταξιούχος δάσκαλος κ. Ρήγας. 
Το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας,σε ότι αφορά το σύνολο του φιλόπτχωου ταμείου μαζί με τις δράσεις προσεγγίζει το ποσό των 400.000 ευρώ, αποτελώντας βάλσαμο για την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας όπως εκφράζεται μέσα από την αποστολή της τοπικής εκκλησίας. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages