Ο ΕΛΓΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο ΕΛΓΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Την άμεση προσαρμογή του κανονισμού του ΕΛΓΑ στην κλιματική αλλαγή ζητούν επιτακτικά οι αγροτικοί σύλλογοι και φορείς της δυτικής Μεσσηνίας αλλά και όλου του νομού μας με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. ΚΟΥΡΕΜΠΕ με το δήμαρχο Μεσσήνης κ. Τσώνη αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι οργανισμός μέχρι σήμερα δεν έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις. 
 Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από το 2015 στη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ είχαμε επισημάνει σε ρεπορτάζ μας στον τότε αρμόδιο επόπτη του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου τα νέα δεδομένα στον πρωτογενή τομέα παρουσία του κ. Παρασκευόπουλου. Ουσιαστικά από το 2015 με αφορμή και τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα στην δυτική Μεσσηνια οι εκπρόσωποι του οργανισμού δεν έπραξαν αυτό που όφειλαν να υλοποιήσουν. Δηλαδή την άμεση αντικατάσταση, προσαρμογή και εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ με βάση τα επιστημονικά δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. 
 ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 
 Η κλιματική αλλαγή ειναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι επηρεάζει άμεσα όχι μόνο τις καλλιέργιες αλλά και της θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, επομένως επηρεάζει άμεσα το εισόδημα των παραγωγών και με αφορμή και τα κατολισθητικά φαινόμενα στον Ταΰγετο επιβάλλουν άμεση του εκσυγχρονισμού του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής έχει πάρει θέση σε συνέντευξή του στην στήλη μας ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών κύριος Αθανασόπουλος επισημαίνοντας ότι οι αγρότες δεν μπορούν πλέον να είναι έρμαια των φυσικών φαινομένων και η πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα. ΓΙΑΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages