ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΤ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΤ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Εργαζόμενοι από όλες τις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, συμμετείχαν μαζικά στην 3ωρη στάση εργασίας και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου όπου με μισθωμένο λεωφορείο, συγκεντρώθηκαν στις 1 το Μεσσημέρι στο Δημαρχείο της Τριφυλίας και διαμαρτυρήθηκαν για τις απολύσεις. Επιχείρησαν να συναντηθούν με τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ (Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας) και με τον Δήμαρχο. Όμως όταν έφθασαν στο Δημαρχείο, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος αλλά και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, έφυγαν σαν τους κλέφτες αποφεύγοντας να συναντηθούν με τους εργαζόμενους και να δώσουν εξηγήσεις. 
Η δε συνεδρίαση του ΔΣ (Διοικητικού Συμβουλίου) πού είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί για της 1 το Μεσημέρι αναβλήθηκε για το βράδυ στις 7. Οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος των εργαζομένων δεν θα έχει καμία νομική ισχύ, αφού θα πραγματοποιηθεί εν κρυπτό, σε διαφορετική ώρα από την οριζόμενη, χωρίς τον χρονικό περιορισμό των 3 εργάσιμων ημερών πού ο νόμος ορίζει. Καλούμε την εποπτεύουσα αρχή Πελοποννήσου, να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των συνεδριάσεων των ΔΣ της ΔΕΥΑΤ, πού κατά κόρον παραβιάζεται. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λήψη απόφασης στο πόδι του Προϋπολογισμού του 2019, πού έχουμε Δημόσια καταγγείλει. Τέλος το Σωματείο μας, δίνει νέο ραντεβού κινητοποίησης, για την επόμενη εβδομάδα όπου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από αίτημα πού έχουν υποβάλει όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages