"ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΣΟΥ (ΕΛΛΗΝΑ), ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΥΨΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΡΩΤΑ" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

"ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΣΟΥ (ΕΛΛΗΝΑ), ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΥΨΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΡΩΤΑ"

ΑΝ ζούσαν σήμερα οι πρόγονοί μου οι Ντρέδες, θα επαναλάμβαναν την φράση του Κολοκοτρώνη ο οποίος για την απελευθέρωση της Ελλάδας θεωρούσε αυτονόητο τον πόλεμο κατά των Τούρκων κατακτητών, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" που ξεστόμισε γνωρίζοντας από τα τρωτά της Ελληνικής φυλής. Και δυστυχώς για εμάς είχε δίκιο. Σε διάλογο με Σκοπιανούς μας έλεγαν ανιστόρτητες μπαρούφες και όταν μας έγραψαν ότι "οι Έλληνες είστε κομπλεξικοί" σε ένα φόρουμ συζήτησης τους απαντήσαμε ότι "η Ιστορία δεν έχει κόμπλεξ, οι πολιτικοί μάλλον έχουν". 
AYTAΠΟΔΕΙΚΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ
Επιβεβαιώνω ότι κορυφαίοι καθηγητές ιστορίας θα σκίσουν τα πτυχία του αν παραγραφεί η ιστορία. Όπως διαβάζουμε σε έγκυρες επιστημονικές σελίδες, ο καθηγητής Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Μπέρκλεϊ Στίβεν Μίλερ δηλώνει ότι «τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Παιονία. Η αρχαία Παιονία ήταν μέρος του βασιλείου της Μακεδονίας, όπως ήταν η Ιωνία, η Συρία… Μπορεί έτσι να ήταν προσωρινά “Μακεδόνες” οι κάτοικοι την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου, αλλά η περιοχή εκείνη δεν ήταν ποτέ Μακεδονία». 
Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ δηλώνει για το θέμα: «Ναι, οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από αυτές τις δύο χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες». Και συμπληρώνει: «Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζεις το αντίθετο είναι τόσο γελοίο όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική…» 
Επομένως αφού υποτίθεται ότι πολλά κράτη τους είχαν αναγνωρίσει ως 'Μακεδονία', χωρίς πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις έστω και με το όνομα FYROM, τότε γιατί κόπτονται όπως η κα Μέρκλε που μας έκανε στην Βουλή μαθήματα ιστορίας, να επισημοποιήσουν ένα έκτρωμα; Γιατί τόσο πολύ θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ, να ανακηρύξουν μακεδονικό έθνος, άρα να ισχυριστούν ότι υπάρχει και μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα; Η Ελλάδα είναι απλή όπως είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ "Κανείς δεν θα τολμήσει να ανέβει στο σβέρκο σου, αν δεν σκύψεις εσύ πρώτα να ανέβει". ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ -Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages