"ΜΥΛΟΣ" ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΜΕΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

"ΜΥΛΟΣ" ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΜΕΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ

"ΜΥΛΟΣ" με αποδοκιμασίες μέχρι εκτροχιασμό της συνεδρίασης ήταν το αποτέλεσμα της εκρηκτικής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας για το θέμα των εργαζομένων ΑΜΕΑ στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας, χωρίς να ληφθεί απόφαση η οποία παραπέμπεται στις..καλένδες της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ.
Σε αρένα μετατράπηκε η αίθουσα συνεδριάσεων καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με το κείμενο 9 συμβούλων που ζήτησαν συγκρότηση του Σώματος, να διαμαρτύρονται τόσο για την διαδικασία προς τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Καλκαβούρα και το Προεδρείο, όσο και για την επαναδιατύπωση του θέματος καθώς τα συσωρευμένα προβλήματα στην ΔΕΥΑΤ μπορούν να απασχολήσουν άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Με τις εγκλήσεις τόσο για τον αριθμό των παρόντων μελών όταν υπήρχε απαρτία, κατέληξε να μείνουν μόνο 7 σύμβουλοι και να τορπιλιστεί η όποια συζήτηση. Η κα Μαραβελή και ο κ.Κουκούμης υποστήριξαν ότι έγινε καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας ενώ στο τέλος της συνεδρίασης το κλίμα φορτίστηκε από τις αποδοκιμασίες των εργαζομένων, καθώς αρνήθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας να πάρει απόφαση θετική για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των 2 ΑΜΕΑ, ώστε να δεσμεύσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ, να συνεδριάσει και να και να δώσει τέλος στην αγωνία των εργαζομένων νέων.
ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
    Εργαζόμενοι από όλες τις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου και συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ανάρτησαν πανό με σύνθημα «σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας και όχι ανεργία». Νωρίτερα πάντως σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.."άδειασαν" ακόμα και τον σύμβουλο της παράταξης Ανδρινόπουλου, τον κ. Σωτήρη Μπακούρο που είπε ότι είχε ληφθεί απόφαση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ αλλά όπως διαπιστώθηκε έγινε μόνο γενική συζήτηση χωρίς καταληκτικές αποφάσεις!
    Η συγκέντρωση των εργαζομένων οδήγησε σε δημόσια καταγγελία που έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτη Κουφαλάκο να μιλήσει και να τεκμηριώσει το αίτημα για Μονιμοποίηση των Συναδέλφων τους.  
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
              
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του σωματείου ΔΕΥΑ Μεσσηνίας κ. Π. Κουφαλάκος "Η πρόσληψή των ΑΜΕΑ, έγινε βάσει  υπουργικής απόφασης με την οποία καταρτίστηκαν προγράμματα του ΟΑΕΔ για την «επιδότηση νέων θέσεων εργασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, κατά το οποίο ο εργοδότης επιδοτείται. 
     Πολύ πριν τελειώσει το πρόγραμμα (7/12/2018 και 17/12/2018), οι εργαζόμενοι έχουν υποβάλει   αίτημα μετατροπής της σύμβασης τους σε αορίστου χρόνου.
     Η αρμόδια διευθύντρια  της υπηρεσίας στις 27/12/2018 με  αρ πρωτ 3536, εισηγείται μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου επικαλούμενη το άρθρο 56 του Ν 4186/2013(ΦΕΚ193/17.9.2013 τεύχος α) και ζητά να συνεδριάσει το ΔΣ ώστε να πάρει σχετική απόφαση.  Αφού αναλύει την σχετική νομοθεσία προστασίας , των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο τέλος της εισήγησης της, επικαλείται την απελπιστική έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό, τεκμηριώνοντας έτσι την εισήγηση της."
   Στην συνέχεια κατήγγειλε ότι "Κατά παράβαση καθήκοντος τόσο η ασκούσα καθήκοντα Γενικής Διεύθυνσης, κυρία Ψιλλογαλάνη), όσο και ο Πρόεδρος κύριος Γυφτάκης, ποτέ δεν έθεσαν υπόψη του ΔΣ, την εισήγηση της αρμόδιας διευθύντριας της υπηρεσίας, Αντωνίας  Παπαδοπούλου  και δεν έφεραν το θέμα για συζήτηση στο ΔΣ  για να πάρει σχετική απόφαση. 
   Μάλιστα ο κύριος Γυφτάκης,  σκόπιμα άφησε να περάσει η ημερομηνία ώστε οι συνάδελφοι να μην γνωρίζουν την απόφαση της Διοίκησης. Σαν ιδιοκτήτης και όχι σαν Πρόεδρος  καθημερινά ασκούσε   ψυχολογική βία σε εργαζόμενο ΑΜΕΑ πού είναι και μέλος της Σωματειακής μας Επιτροπής για την ΔΕΥΑΤ, λέγοντας του ότι, αν δεν απομακρυνθεί από τον χώρο της ΔΕΥΑΤ θα φέρει την αστυνομία. Έφτασε στο σημείο να εκπροσωπήσει το ΔΣ κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών, (για τον Μακρυνιώτη), χωρίς εξουσιοδότηση ως όφειλε από το Διοικητικό Συμβούλιο. Είπε στην πρωτοδίκη ότι δεν τον θέλει και ότι  η ΔΕΥΑΤ έχει προσωπικό και δεν τον χρειάζεται. Η τοποθέτηση του αυτή στην πρωτοδίκη έγινε εν αγνοία της Διοίκησης και  έρχεται σε αντίθεση τόσο με την εισήγηση της αρμόδιας Διευθύντριας,  όσο και με την  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πού αναγνωρίζει τις ελλείψεις και ομόφωνα αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες σύνταξης νέου οργανισμού για να στελεχώσει την υπηρεσία με το απαραίτητο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό.
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
    Για το θέμα αυτό, από τις  2/7/2018, το Σωματείο μας, έχει κοινοποίηση επιστολή προς το κύριο Γυφτάκη, όπου του επισημαίνουν τις  ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και ζητούσε:
α) άμεση τροποποίηση του ΟΕΥ και κάλυψη όλων των κενών σε βασικές λειτουργίες, με μόνιμο προσωπικό.
β) Μελέτη  απόκτησης εξοπλισμού απαραίτητου για την κάλυψη των αναγκών υλοποίησης των όλων των υπηρεσιών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων. 
 γ) Για τις ανάγκες υγιεινής και ασφάλειας ζητούσε άμεση πρόσληψη Γιατρού Εργασίας και σύνταξη κανονισμού ασφαλείας.
 δ) Ορισμό η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα για την ορθή διαχειριστική λειτουργία της ΔΕΥΑΤ.
 ε) Η εξόφληση της μισθοδοσίας ,να συνοδεύεται με υποχρεωτικές αποδείξεις  εξόφλησης προς τους εργαζόμενους 
  στ) Να βελτιωθούν οι συνθήκες  εργασίας στα κεντρικά γραφεία πού είναι απαράδεκτες. Όλα τα  άτομα είναι υποχρεωμένα να εργάζονται σε χώρο περιορισμένο και αποπνικτικό . Χρειάζονται νέες αίθουσες οι οποίες θα παρέχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας" είπε χαρακτηριστικά. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages