Επιπλέον χρόνος θα χρειαστεί για να συγκλίνουν οι θέσεις του υπουργείου Παιδείας με αυτές της επιτροπής για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ της ίδιας Περιφέρειας. Κατά τη χθεσινή συνάντηση, οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν να μην κάνουν βήματα επαρκή για να υπάρξει συμφωνία. Συνολικά, η επιτροπή προτείνει να δημιουργηθούν επτά νέα τμήματα, δηλαδή το «νέο» Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να έχει στη νέα δομή 22 τμήματα, ενώ σήμερα και τα δύο Ιδρύματα έχουν 15 τμήματα.
Ειδικότερα, στη χθεσινή σύσκεψη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παρουσιάστηκε επιφυλακτικός στην πρόταση της επιτροπής για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Ιδρυμα. Για το θέμα έχουν διατυπωθεί ενστάσεις από άλλα ΑΕΙ αλλά και θεσμικούς φορείς, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν αρκετές πολυτεχνικές σχολές στην Ελλάδα. Από την άλλη, ο υπουργός Παιδείας φέρεται να δήλωσε στους πρυτάνεις του Παν. Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου Αθανάσιο Κατσή και Ιωάννη Καπόλο αντιστοίχως, ότι υπάρχουν αντιδράσεις στη χωροθέτηση-κατανομή των νέων τμημάτων στις πόλεις της Πελοποννήσου.
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν σε Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Σπάρτη και Τρίπολη, (υπενθυμίζεται ότι η Αχαΐα και η Ηλεία ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου και το Παν. Πατρών). Επίσης, παρατηρείται ότι η επιτροπή προτείνει τη δημιουργία τμημάτων και σχολών που ήδη υπάρχουν σε άλλα ΑΕΙ και με αντικείμενο κορεσμένο στην αγορά εργασίας της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, προτείνεται να δημιουργηθεί τμήμα δημόσιας υγείας, την ίδια στιγμή που υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για αντίστοιχο τμήμα στη Θεσσαλία. Επίσης, προτείνεται τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών, ενώ με πρόσφατο νόμο παρεμφερές τμήμα αποφασίστηκε να ιδρυθεί στο ΕΚΠΑ.
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019
ΜΕΤ εμπιδίων συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Tags
# ειδήσεις
# Καλαμάτα
# kalamata
Share This
About Freegr network
kalamata
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο freegr@gmail.com. Ακούμε τις απόψεις σας..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου