ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ 'ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ 'ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ'

ΤΗΝ αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να αποκτήσει την αξία που αρμόζει στο περίφημο μνημείο που δίκαια χαρακτηρίστηκε από τους αρχαιολόγους ως 'Η Αγιά Σοφιά του Μοριά', επιτάχυνε ο Δήμος στην Τριφυλία. Το θετικό νέο είναι ότι ήδη ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας η μελέτη για την ανάπλαση του προαυλίου χώρου του ιστορικού ναού της Μεταμόρφωσης του Χριστού στους Χριστιάνους όπως και ο μικρός ναός που υπάρχει στο χώρο της Αναλήψεως, ώστε να χρηματοδοτηθεί αποτελώντας ένα χώρο λατρείας αλλά κυρίως επίσκεψης για τους επισκέπτες .
 Η μελέτη σύμφωνα με τον Δήμου παραδόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να ακολουθήσει την διαδικασία για ένταξή του σε χρηματοδοτικό κονδύλι. Θυμίζουμε ότι παλιότερα οι Τεχνικές υπηρεσίες Δήμων Κοινοτήτων εκπονούσαν μελέτες για του Δήμους με ότι αυτό συνεπαγόταν για τις γραφειοκρατικές κυρίως διαδικασίες που αρκετές φορές ήταν χρονοβόρες. Στη φωτογραφία ο μηχανικός του Δήμου Αγγελής Πετρακόπουλος συζητά και ενημερώνει παρόντος των υπηρεσιακών παραγόντων τον Δήμαρχο Τριφυλίας για τα στάδια της μελέτης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages