Να πληρωθούν οι Σχολικοί Τροχονόμοι και οι Σχολικές Καθαρίστριες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Να πληρωθούν οι Σχολικοί Τροχονόμοι και οι Σχολικές Καθαρίστριες

Το τελευταίο  διάστημα, για ακόμα μια φόρα, παραμένουν απλήρωτοι οι σχολικοί τροχονόμοι  και οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καλαμάτας.
Η δημοτική αρχή με διάφορα προσχήματα καθυστέρει την μισθοδοσία των  εργαζομένων με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους να μην μπορούν να καλύψουν της  στοιχειώδης ανάγκες τους.
Πρόκειται για μισθούς της τάξης των 150-200 ευρώ το μήνα, που με αυτά τα λεφτά συντηρούνται ολόκληρες οικογένειες.
Αυτό το γεγονός είναι άλλη μια απόδειξη του αντεργατικού - αντιλαϊκού ρόλου που παίζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμάτας. Από την μία πρωτοστατεί στις ακριβοπληρωμένες φιέστες (βλέπε Λευκές Νύχτες…….. μαύρες μέρες) και στην τουριστική προβολή με σκοπό να κερδίζουν περισσότερα οι μεγαλοξενοδόχοι και οι εμπορικές αλυσίδες. Και από την άλλη δεν ενδιαφέρεται με την ίδια ταχύτητα να λύσει τις βασικές και στοιχειώδης ανάγκες των εργαζομένων του Δήμου και των Δημοτών.


Απαιτούμε:
  1. Εδώ και τώρα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Η Δημοτική Αρχή να σταματήσει να κρύβεται πίσω από διάφορα προσχήματα. Να λύσει εδώ και τώρα όλα τα εμπόδια.


  1. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι σχολικοί τροχονόμοι και οι σχολικές καθαρίστριες.  Το ζήτημα της υγείας και της καθαριότητας των σχολείων, όπως το θέμα της ασφαλής πρόσβασης των παιδιών μας στα σχολεία, είναι πάγια και διαρκή ανάγκη. Αυτό δεν μπορεί να καλύπτεται με μισθούς πείνας, μερικής απασχόληση, και με εθελοντές. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα με την καθαριότητα στα σχολεία. Τεράστιες ελλείψεις στην πλειοψηφία των σχολείων, με αποτέλεσμα πολλοί Σύλλογοι Γονέων να πληρώνουν από την τσέπη τους τις 1-2 ώρες παραπάνω που πρέπει να δουλέψουν οι καθαρίστριες ώστε να καθαρίζονται σωστά τα σχολεία και αυτά δεν τα δικαιολογεί -  καλύπτει ο Δήμος.

Οι εργαζόμενοι να συμπαραταχθούν μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και να απαιτήσουν εδώ και τώρα να καλυφτούν οι ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages