ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΩΝ ΓΛΟΜΠΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΩΝ ΓΛΟΜΠΩΝ

ΜΕ μεγάλη επισημότητα αλλά κυρίως συμμετοχή των επισκεπτών που πλημμύρισαν την πόλη της Κυπαρισσίας, πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία των 2 Επιταφίων τόσο του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως όσο και του Ιερού ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου.
Στο Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας κ.κ.Χρυσοστόμου η ακολουθία του Επιταφίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9,30 το βράδυ με τους ήχους της Φιλαρμονικής ορχήστρας με την πομπή να συγκεντρώνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου συναντήθηκε με τον Επιτάφιο της Ευαγγελίστριας σύμφωνα με το έθιμο.
Εκεί εψάλησαν δεήσεις ενώ τον ουρανό της πόλης φώτισαν δεκάδες γκόμποι που αφέθηκαν από δεκάδες εθελοντές που στήριξαν το έθιμο με πρωτοβουλία του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας σε μια κατανυκτική κατά γενική παραδοχή ατμόσφαιρα.
Δέηση του επιταφίου του Μητροπολιτικού ναού τελέστηκε υπέρ υγείας στην βόρεια είσοδο του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας ενώ η πομπή μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου και 25ης Μαρτίου κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό. 
Η μεγάλη συμμετοχή των πιστών φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γ. ΣΑΠΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages