ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Απριλίου 2019

ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ φως πλημμύρισε την πρωτεύουσα της Τριφυλίας με το άκουσμα του χαρμόσυνου μηνύματος στο Χριστός Ανέστη που ακούστηκε από τους 4 Ιερούς ναούς της ιστορικής πόλης, πλημμυρίζοντας τον ουρανό με βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και άγιο φως κάνοντας την νύχτα,..μέρα σε όλη την περιοχή.
Η Ακολουθία της Ανάστασης ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ.κ.Χρυσοστόμου που έψαλε το Αναστάσεως Ημέρα, παρουσία πλήθος πιστών στο περίβολο του ναού. 
Ξεχωριστή ήταν όμως η Ανάσταση σύμφωνα με το έθιμο στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας που έγινε στον προαύλιο χώρο του ναού, με τις χαρμόσυνες καμπάνες να φέρνουν το μήνυμα της νίκης πάνω στο θάνατο από τον Κύριο. 
Ο ουρανός έγινε μέρα από δεκάδες πυροτεχνήματα ενώ με λαμπάδες οι πιστοί έψαλαν το Χριστός Ανέστη, μέσα σε ενωτικό κλίμα ανταλάσσοντας ευχές, ενώ διαβάστηκε στο πασχαλινό μήνυμα του ιεράρχη της Τριφυλίας-Ολυμπίας.
Βροντές με την νίκη του Χριστού που ήρθε στη ζωή για να μας απελευθερώσει από τις αμαρτίες του κόσμου, ήχησαν στους 2 ναούς της Άνω Πόλης που σύμφωνα με το έθιμο έπεσε πολύ..μπαρούτι καθώς φωταγωγήθηκε ολόκληρη η πόλη μέχρι και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Φέτος κατά γενική ομολογία η συμμετοχή των επισκεπτών, κατοίκων και τουριστών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς το κλίμα ήταν παντού ιδιαίτερα εορταστικό με πληρότητα στα ξενοδοχεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages