ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ
Από το 2010 η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η οποία καθιστά περισσότερο από ποτέ επιτακτική την αντιμετώπιση μιας σειράς εμποδίων, προκειμένου η χώρα μας να επανέλθει σε ρυθμό ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.
Χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες, που χαρακτήριζαν τη λειτουργία του ελληνικού κράτους, αλλά και η έλλειψη πολιτικής βούλησης της εκάστοτε κυβέρνησης να τις εξαλείψουν, δυσχεραίνουν την έξοδο από την κρίση.
Τα προβλήματα είναι γνωστά:
Η  γραφειοκρατία που λειτούργησε στρεβλά και εξέπεσε σε ένα σύστημα πολυνομίας και προσήλωσης περισσότερο στους τύπους παρά στην ουσία,
Η υπερδιόγκωση του δημόσιου τομέα καθώς και η απουσία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων,
Το ασταθές φορολογικό περιβάλλον και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που αποθαρρύνουν όλους όσοι προτίθενται να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Επίσης, η απουσία ενός σοβαρού αναπτυξιακού σχεδίου από την πλευρά της πολιτείας, που δεν επιτρέπει την εκμετάλλευση των πολλών φυσικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουμε ως χώρα για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ποιες είναι οι προοπτικές της επιχειρηματικότητας στη σημερινή Ελλάδα;
Ένας νέος στην Ελλάδα, ακόμη κι αν έχει μια επιχειρηματική ιδέα, δεν έχει πρόσβαση στη χρηματοδότησή της, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες. Αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε.
Για να γίνει αυτό χρειάζονται διορατικοί ηγέτες σε όλους τους τομείς εκτός της παιδείας και της οικονομίας που θα θεμελιώσουν τη νέα Ευρώπη και τη νέα Ελλάδα απαλλαγμένες από τις αγκυλώσεις και τα λάθη που μας οδήγησαν στη σημερινή οικονομική κρίση.

Σήμερα χρειάζονται νέες προσεγγίσεις και νέες ιδέες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages