ΑΥΞΗΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Απριλίου 2019

ΑΥΞΗΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.

 ΜΟΝΟ 20 ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

ΚΡΙΣΗ στο Πασχαλινό Τραπέζι, στις διακοπές και στην αγορά με την κίνηση να βρίσκεται σε υποτονικά επίπεδα αγγίζοντας μείωση έως και 20%. Η κίνηση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας σύμφωνα με τους παραγωγούς παρότι οι τιμές διατηρήθηκαν σε πολύ καλό επίπεδο δεν ήταν η αναμενόμενη ποντάροντας στη σημερινή τελευταία ημέρα!
Η τουριστική κίνηση τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και κρατήσεων ήταν αυξημένη, όχι όμως στα αναμενόμενα επίπεδα!
ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ Η ΑΦΙΞΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ
ktel-(1)
Τη Μεσσηνία προτίμησαν αρκετοί επισκέπτες επιλέγοντας τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και παρότι δεν μπορούμε να μιλάμε με αριθμούς μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι σταθερά η περιοχή μας, μπορεί και προσελκύει πολλούς επισκέπτες ειδικά κατά τις γιορτινές περιόδους έχοντας να προσφέρει πολλά.
Σε σχέση μετά τα περσινά δεδομένα, η κίνηση λοιπόν ήταν στα ίδια δεδομένα και όπως εξήγησε στη «ΦΩΝΗ» ο προϊστάμενος κινήσεως του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Γιώργος Πετρουλάκης«Έχουμε αρκετή κίνηση. Η κορύφωση της κίνησης ήταν τη Μεγάλη Πέμπτη, όπου βγαίνει και ο μεγαλύτερος αριθμός των έκτακτων λεωφορείων, είχαμε συγκεκριμένα 14 έκτακτα δρομολόγια και χθες Μ. Παρασκευή 10 έκτακτα λεωφορεία ενώ αναμένουμε για σήμερα, Μ. Σάββατο περίπου 6-7.»
Αν και η άφιξη επισκεπτών ήταν ακόμα σε εξέλιξη, οι πρώτες εκτιμήσεις του κ. Πετρουλάκη ήταν πως οι επισκέψεις στη Μεσσηνία κινήθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Δεν ήταν, όπως είπε, «μια εντυπωσιακή άνοδος!»

ΑΥΞΗΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αυξημένη με μικρή υστέρηση στις κρατήσεις, παρουσιάζεται φέτος η τουριστική κίνηση στην Μεσσηνία και την Καλαμάτα, όπως μας δήλωσε ο εμπνευστής, ιδρυτής, υπεύθυνος του Σχολειού Τουρισμού Καλαμάτας, Κώστας Ανδριανόπουλος, φανερά προβληματισμένος αφού οι προσδοκίες ήταν σαφώς μεγαλύτερες για την περίοδο του Πάσχα.
«Αυξημένη, αλλά όχι στα αναμενόμενα επίπεδα η τουριστική κίνηση για την Καλαμάτα. Για μια ακόμη χρονιά η περιοχή δεν μπορεί να ‘εξαργυρώσει” τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της λ.χ οδική πρόσβαση, εγγύτητα στην Αθήνα, προβολή της περιοχής από την Costa Navarino κα. Ιδιαίτερα σε σχέση με την περσινή Πασχαλινή περίοδο, παρουσιάζεται μικρή υστέρηση στις κρατήσεις, κάτι που σαφώς προβληματίζει.
Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να πετάξουμε από πάνω μας το μανδύα της 12μηνης τουριστικής περιόδου (το πιο σύντομο ανέκδοτο…) και να δούμε με σοβαρότητα το θέμα  του στρατηγικού σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages